Savić komandovao, Osmajić prvi put starter

Sofascore je Savića ocijenio sa 7,4 što je najbolja ocjena za jednog crnogorskog internacionalca prethodnog vikenda

6856 pregleda 62 reakcija 0 komentar(a)
Savić u duelu sa Memfisom, Foto: Reuters
Savić u duelu sa Memfisom, Foto: Reuters

Već pet mečeva fudbaleri Atletika ne znaju za poraz od Barselone. Niz je krenuo u januaru prošle godine, a produžen je u subotu kada su “kolćonerosi” na domaćem terenu u okviru 8. kola La lige savladali goste iz Katalonije - 2:0.

Mrežu Barselone na “Vandi” su tresli Toma Lemar i Luis Suares, a na terenu je 90 minuta bio i crnogorski reprezentativac - Stefan Savić. Mojkovčanin je odigrao još jedan dobar meč, komandovao je odbranom Atletika, pa ga je Sofascore ocijenio sa 7,4 što je najbolja ocjena za jednog crnogorskog internacionalca prethodnog vikenda.

Nažalost, Savić se na meču sa Barselonom povrijedio i propustiće okupljanje reprezentacije Crne Gore i utakmice u gostima sa Gibraltarom i Norveškom u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Riječ je o povredi butnog mišića.

Atletko je nakon ove pobjede dočekao poraz gradskog rivala, Reala od Espanjola (2:1), pa obje madridske ekipe, uz Sosijedad, imaju po 17 bodova i dijele 1. mjesto na tabeli.

foto: Sofascore

Fudbaler “hrabrih sokola”, od kojeg navijači u predstojeća dva meča imaju velika očekivanja je Sead Hakšabanović. Krilni igrač Rubina iz Kazanja je od Sofascorea dobio ocjenu 7,2 za 90 minuta igre u porazu od Nižnjeg (0:1) u 10. kolu ruske Premijer lige. Rubin je u rezultatskoj krizi - ekipa je vezala tri poraza i zauzima 8. mjesto na tabeli.

U krizi je i Inčon, za koji nastupa Stefan Mugoša. Tim je od avgusta bez pobjede (pet poraza i remi), a u posljednjem kolu K1 lige savladao ih je Suvon. Mugoša je odigrao 90 minuta i dobio ocjenu 7,1. Crnogorski napadač je posljednji put bio strijelac na utakmici protiv Ulsana krajem avgusta, kada je postigao dva gola. Možda su predstojeći mečevi reprezentacije sa Gibraltarom i Norveškom prilika za prekid negativne serije.

Među najboljih pet crnogorskih fudbalera u inostranstvu prethodnog vikenda su još Ilija Vukotić i Milutin Osmajić. Vukotić je u remiju Boaviste sa Bragom (2:2) na terenu proveo 71 minut i dobio ocjenu - 6,8. On je ovog ljeta iz Benfike stigao u Boavistu na dvogodišnju pozajmicu. Osmajić je prvi put bio starter u dresu Kadisa u La Ligi. Odigrao je 60 minuta u remiju bez golova sa Valensijom, pa je ocijenjen sa 6,8.

Bonus video: