Dečić prekinuo dva negativna niza i slavio nakon 63 dana

Tuzani pobijedili Jezero sa 2:0 i prekinuli seriju od šest utakmica bez pobjede, ali i šest mečeva u kojima nisu savladali rivala iz Plava. Pogodili Drešaj i Božović iz penala

5719 pregleda 3 komentar(a)
Duel Nikole Đurkovića (Jezero) i Draška Božovića (Dečić), Foto: FSCG
Duel Nikole Đurkovića (Jezero) i Draška Božovića (Dečić), Foto: FSCG

Dva negativna niza prekinuli su fudbaleri Dečića u pobjedi nad Jezerom na domaćem terenu (2:0).

Tuzani su slavili nakon dugačkog niza od šest utakmica bez trijumfa i radovali se prvi put od 14. avgusta - od tada su prošla 63 dana.

Kristijan Vulaj i drugovi su, takođe, upisali pobjedu nakon šest vezanih mečeva u kojima protiv Jezera nisu postigli ni gol. Pet takvih mečeva završeno je 0:0, a Plavljani su proljetos slavili u Beranama sa 1:0.

Zanimljiv, dinamičan meč u prvom poluvremenu na Tuškom polju, kada su domaći postigli oba gola, a svoje najbolje šanse na meču propustili su gosti. U nastavku - sproriji ritam i rutinski trijumf ekipe Miljena Radovića, koji je drugi put sjedio na klupi i upisao prvu pobjedu.

Počelo je ofanzivom Dečića, ali nije bilo nekih izrazitih šansi prije nego što je odbrana Plavljana popustila prvi put.

Igrao se 18. minut kada je Danilo Pešukić prošao po lijevoj strani, njegova povratna lopta i prizemni centaršut uhvatili su u raskorak cijelu odbranu gostiju, natrčao je desni bek Džonatan Drešaj i uz malo sreće, uz blagu devijaciju nekog od defanzivaca Jezera, pogodio mrežu Kastratovića.

Jezero se pribralo nakon gola i uslijedio je period igre u kojima su momci Mladena Lambulića propustili najbolje prilike. Ispostavilo se - i izgubili meč.

Prvo je Miljan Vlaisavljević ostao sam na lijevoj strani, krenuo je okomito na golmana Popovića, ali je vrhom kopačke slabo šutirao - pravo u čuvara mreže Dečića.

Nekoliko minuta kasnije dobru šansu imao je i albanski internacionalac Mujeci, koji glavom sa desetak metara nije uspio da pogodi mrežu.

Kazna je stigla u 40. minutu kada je Vasilije Radenović odgurnuo Camaja u šesnaestercu, sudija Vođević pokazao na bijelu tačku, a Draško Božović realizovao penal - za, ispostavilo se, konačnih 2:0.

Dečić je pobjedom napravio veliki skok na tabeli i sada je na 3. poziciji, ali sjutra mogu da ga prestignu Iskra i Budućnost (ili Mornar). U svakom slučaju - najava boljih dana.

Jezero je ostalo osmo sa 10 bodova iz 11 kola.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: