Serija Budućnosti, Nedović oduševljen: Bravo za igrače, bravo za navijače

Tragirač Iskre je kapiten Ognjen Obradović, koji je ispao kod prvog gola Budućnosti, zatim promašio nevjerovatnu šansu za 2:2, a na kraju postigao autogol za trijumf "plavih" 4:1 u derbiju

5433 pregleda 8 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Budućnost je u lijepoj atmosferi pod Goricom, ambijentu koji su na donjem spratu sjeverne tribine napravili "varvari", ali i po jakoj kiši i ne baš lakim uslovima za igru, nadigrala Iskru u derbiju (4:1) i preuzela drugo mjesto na tabeli.

Tim Aleksandra Nedovića vezao je četvrtu pobjedu, podsjetio na neka prošlogodišnja izdanja, ali sada ispred sebe ima mnogo teži cilj - da uhvati lidera, Sutjesku, koja ima 11 bodova više.

„Čestitam mojim momcima koji iz utakmice u utakmicu igraju dobro, ponavljaju sjajne partije i daju dosta golova. Da je bilo ljepše vrijeme, mislim da bi bilo i više publike, ali i ovako je bilo dosta. Čuli su se, prijali su nam i još jednom im veliko hvala što su, po ovakvom vremenu, došli da nas podrže, a to nam znači što se vidi po našim posljednjim rezultatima“, poručio je Aleksandar Nedović.

Budućnost je povela u 16. minutu, kada je Lazar Mijović na drugoj stativi lako pretvodio u gol asistenciju Miloša Raičkovića.

Veliku šansu za 2:0 propustio je Igor Ivanović, kome je odbranio Marko Kordić, a onda su se oglasili gosti.

Iskra, koja je i prva zaprijetila na meču, i prije kola domaćih (Balša Sekulić nije uspio da ubaci loptu u mrežu), stigla je do izjednačenja u 29. minutu, zahvaljujući nespretnoj reakciji štopera domaćih Vladana Adžića koji je skrenuo loptu u sopstvenu mrežu.

Na poluvremenu, Nedović je promijenio golmane, umjesto povrijeđenog Miloša Dragojevića ušao je Đorđe Pavličić, koji je na neki način bio i junak domaćih, pri čemu su mu zdušno pomogli i fudbaleri Iskre.

Sekulić je tako imao dobru priliku za preokret, ali je pucao premlako - pravo u Pavličića, a kazna je bila neumoljiva u vidu gola reprezentativca Igora Ivanovića.

Sjajan golgeterski njuh pokazao je napadač Budućnosti u tom 58. minutu, izborio se za poziciju nakon dodavanja Raičkovića i po klizavom terenu poslao dijagonalu u suprotni ugao - 2:1.

Budućnost je bila bolja, stalno je prijetila, ali je Iskra imala zlatnu šansu da izjednači. Nestvarno šta je promašio Obradović, koji je 15-ak minuta prije kraja odbijenu loptu sa sedam osam metara poslao u gotovo već savladanog golmana Pavličića, iako je imao prazno barem pet metara gola.

I za taj promašaj stigla je kazna - Šaleta Kordić je efektno, u 83. minutu, golom za 3:1 otklonio sve dileme.

Kapiten Ognjen Obradović, mladi reprezentativac, bio je pravi tragičar Iskre u derbiju, jer koji je ispao kod prvog gola Budućnosti, zatim promašio nestvarnu šansu za 2:2, a na kraju postigao autogol za trijumf "plavih" 4:1.

„Mislim da je pod Goricom odigran sjajan meč. Iskra je došla da se nadigrava i u većem dijelu utakmice je bila ravnopravan protivnik“, rekao je Nedović.

Bonus video: