Otkriveno: PSŽ je Barseloni "ukrao" Mbapea

Monako je, navodno, sumnjao da će Pari sen Žermen pronaći način da obezbijedi novac za transfer supertalentovanog tinejdžera, pa su čelnici kluba tražili alternativu i pronašli je "Nou kampu"
0 komentar(a)
Mbape, Foto: Reuters
Mbape, Foto: Reuters
Ažurirano: 07.11.2017. 11:04h

Barselona je imala dogovor sa Monakom oko transfera Kilijana Mbapea, samo nekoliko dana prije nego što je 18-godišnji napadač potpisao za Pari sen Žermen, otkriva "L'ekip".

Monako je, navodno, sumnjao da će Pari sen Žermen pronaći način da obezbijedi novac za transfer supertalentovanog tinejdžera, pa su čelnici kluba tražili alternativu i pronašli je "Nou kampu".

Navodno, sve je bilo dogovoreno između dva kluba, mada "L'ekip" ne navodi koliko je transfer trebalo da iznosi.

Navodi se, međutim, da je dio dogovora bio da Barselona u Monte Karlo pošalje Ardu Turana.

U posljednji čas je, tvrdi list, PSŽ ubijedio čelnike Monaka da mogu da realizuju transfer, te da će 180 miliona eura uplatiti narednog ljeta.

I Mbape je, piše "L'ekip", insistirao da ostane u Francuskoj, da ode u Pariz, tako da od njegovog transfera na kraju nije bilo ništa.

Sa druge strane, Radio Monte Karlo tvrdi da istraga Uefe o poslovanju PSŽ-a, i o transferima Nejmara i Mbapea, nije završena, naprotiv.

Kako najavljuje taj medij, klub iz Pariza najvjerovatnije će biti kažnjen zbog nepoštovanja pravila finansijskog fer-pleja, ali kazna neće biti drastična, poput eliminacije iz Lige šampiona, već - novčana.

Bonus video: