Umjesto u Mančester, mogao bi u London: Kontea sada vide na klupi Totenhema

Sparsi poslije 10 kola imaju po pet pobjeda i poraza. Igraju dosadan fudbal, na gol manje, a ne na gol više i uglavnom - to ne izgleda dobro

4425 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Umjesto u Mančester junajted, Antonio Konte bi na kraju mogao da završi u klubu koji ga je želio prvi, odmah pošto je ljetos napustio Inter.

Engleski mediji tvrde da je Nuno Espirito Santo pred otkazom u Totenhemu, a italijanski idu korak dalje - Fabio Paratići, bivši prvi operativac Juventusa, u Konteu vidi čovjeka koji može da preokrene stvari u sjevernom Londonu.

Postavlja se samo pitanje da li Konte, poznat po stavu da ne želi da preuzima tim u haosu usred sezone, spreman da rizikuje ugled koji ima na Ostrvu još iz perioda kada je osvojio titulu prvaka Engleske.

Sparsi poslije 10 kola imaju po pet pobjeda i poraza. Igraju dosadan fudbal, na gol manje, a ne na gol više i uglavnom - to ne izgleda dobro. Počeli su sezonu s tri trijumfa od po 1:0, ali su se i navijači i vlasnik Danijel Levi brzo vratili u realnost. Pogotovo poslije subotnjeg poraza od Mančester junajteda i očajne partije na svom stadionu - 0:3.

- Odigrali smo veoma loše, nema tu mnogo šta da se kaže. Junajted je bio mnogo bolji od nas, lako smo gubili duele, dozvoljavali kontranapade... Nismo mogli da zaustavimo protivnika koji je bio veoma organizovan - rekao je Espirito Santo i dodao:

- Kako da napredujemo? Tako što ćemo trenirati još jače i tražiti varijante koje bi mogle da nas natjeraju da budemo bolji - kazao je bivši menadžer Vulverhemptona.

Navijači su zviždali nakon poraza. Prije samo sedam dana je isto to doživio Ole Gunar Solskjer, a onda je stigao u goste Totenhemu i “oživio”.

- Navijači pate kada ne igramo dobro, iskazali su nezadovoljstvo i to moramo da prihvatimo - istakao je Portugalac.

BBC kao potencijalnog menadžera Totenhema vidi i Paula Fonseku, koji je prije desetak dana bio na pragu Njukasla... Fonseka je bio u pregovorima sa Sparsima i ljetos, imao je ugovor u rukama, a onda je u klub stigao Paratići i uradio sve da stopira posao.

- Nisam mogao da dozvolim da budem degradiran prije nego i postanem menadžer. To je stvar principa - rekao je tada Fonseka.

Bonus video: