"Sokoli" počeli pripreme za Holandiju i Tursku, Radulović: Motiv je uvijek najveći, vjerujem da ćemo igrati dobro

Takmičarski ciklus završava utakmicama pod Goricom, sa Holandijom, 13. novembra, i Turskom tri dana kasnije

24181 pregleda 8 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Fudbalska reprezentacija Crne Gore počela je pripreme za završnu fazu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvu u koju ulazi bez šansi da se bori za jedno od prva dva mjesta u grupi.

Takmičarski ciklus završava utakmicama pod Goricom, sa Holandijom, 13. novembra, i Turskom tri dana kasnije.

U prvoj je veliki autsajder, u drugoj može da se nada pozitivnom rezultatu, ali, ukoliko ne bude velikih iznenađenja, kraj će dočekati na poziciji broj četiri - tamo gdje joj je, uoči početka i prema prognozama, bilo i mjesto.

Pred posljednjih 180 minuta ima četiri boda manje od trećeplasirane Turske, koja prije gostovanja u Podgorici, ima zicer sa Gibraltarom.

Motiv, međutim, postoji i mora da postoji, naglasio je selektor Miodrag Radulović.

"Uvijek kad se igra za reprezentaciju motiv je najveći, a tako ova grupa igrača doživljava nastupe za nacionalni tim. Igramo sa, po mom mišljenju, dvije najjače ekipe u grupi, biće to prilika da pokažemo kvalitete i dobru igru kao što smo uradili u prethodnih osam mečeva, u kojima nismo imali oscilacija", kazao je Radulović.

On je sinoć objavio spisak od 25 igrača, na njemu nema Nikole Vukčevića, Mugoše i Šćekića, kao ni igrača Budućnosti, Dragojevića i Ivanovića.

“Levante je zamolio da Vukčević, koji je na oporavku od teške i komplikovane povrede, ostane u klubu. Imaće specijalan tretman i oporavka i treninga. Izašli smo u susret, njegovo zdravlje je najvažnije. Šćekić ima koronavirus, Mugoša nije zaliječio povredu rebara, koju je dobio protiv Gibraltara...", kazao je Radulović.

Debitantski poziv u A tim dobio je Ilija Vukotić - 22-godišnji vezista je nekadašnji kadetski, omladinski i mladi reprezentativac, koji je ove sezone upisao osam nastupa u portugalskom šampionatu, za Boavistu, u kojoj igra na pozajmici iz Benfike.

“Pratili smo ga, igra u jakoj ligi, mislimo da je došao trenutak da se oproba u najboljem timu”, kazao je Radulović.

Iako dva posljednja meča nemaju veliki rezultatski značaj, Crna Gora želi da se do kraja borbi "za svaki bod i svaki gol". Neke šanse su, kaže Radulović, ispuštene...

“Nijanse odlučuju na ovom nivou, a te nijanse su bile protiv nas. Nadam se da ćemo naučiti na greškama. Mi smo, recimo, Norvežanima od dvije utakmice sa jednu poklonili. Analiziraćemo to narednih dana, imaćemo tri-četiri ozbiljnija treninga i koliko-toliko više dana za pripreme”, istakao je Radulović.

Hendikep je bio i to što stadion pod Goricom nije mogao da bude pun, posebno u martu, na meču sa Norveškom, koji je došao nakon dvije pobjede na startu, protiv Letonije i Gibraltara, ističe selektor.

“Pogođeni smo mjerama, nakon dvije startne pobjede dočekali smo Norvešku na praznom stadionu. Oni su imali 30 hiljada navijača na svom terenu protiv nas. Sve to utiče i na domaće igrače, i na protivničke, i na sudije... Bili smo hendikepirani", kaže Radulović.

Stadion će biti prilično prazan i na posljednje dvije utakmice - zbog mjera protiv koronavirusa, ali i kazne koju je FSCG dobio nakon što su navijači na meču sa Letonijom vrijeđali potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića, uz homofobne poruke.

"Žao mi je što stadion ne može da bude pun ni sada, bila bi nam potrebna pomoć, posebno protiv Holandije, koja je, uz Italiju i Englesku, najjača selekcija koja je dolazila u Podgoricu”, zaključio je Radulović.

Bonus video: