Ronaldo se oglasio nakon Srbije: Nema izgovora, Portugal ide u Katar

Krajem marta sljedeće godine 12 reprezentacija konkurisaće za preostala tri mjesta u žrijebu Svjetskog prvenstva

8917 pregleda 0 komentar(a)
Ronaldo na meču sa Srbijom, Foto: Reuters
Ronaldo na meču sa Srbijom, Foto: Reuters

Portugal je u nedjelju pred svojim navijačima u Lisabonu doživio šokantan poraz od Srbije (1:2) u posljednjem meču kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2022, ali je Kristijano Ronaldo uvjeren da će odvesti reprezentaciju u Katar.

"Fudbal nam toliko puta pokaže da se ponekad do željenog cilja stiže zaobilaznim putem. Jučerašnji rezultat je težak, ali nije dovoljan da nas baci u depresiju", poručio je 36-godišnji napadač putem Instagrama.

Portugalcima je za osvajanje prvog mjesta bio dovoljan i remi, na kraju je Srbija pobijedila i nadigrala rivala, od 0:1 došla do 2:1.

Ronaldo se teško mirio s takvim raspletom, s obzirom na to da je njemu u Beogradu "ukraden" pobjednički pogodak u završnici duela istih rivala na početku kvalifikacija, kad na utakmicama još nije bilo VAR tehnologije, a prema TV snimku je bilo prilično jasno da je lopta cijelim obimo prešla gol-crtu pri rezultatu 2:2.

Svjetski rekorder po broju pogodaka u utakmicama za nacionalnu selekciju (115) ne sumnja da će se Portugal naći među evropskim reprezentacijama koje će se za godinu boriti za naslov svjetskog prvaka.

"Cilj nastupa na Svjetskom prvenstvu 2022. je još 'živ', a mi znamo kako da ga ostvarimo. Nema izgovora. Portugal ide u Katar", zaključio je Ronaldo.

Konkurencija će u dodatnim kvalifikacijama biti žestoka. Krajem marta sljedeće godine 12 reprezentacija konkurisaće za preostala tri mjesta u žrijebu Svjetskog prvenstva.

Za sada je poznato da će se uz Portugal u plej-ofu biti Švedska, Rusija, Škotska, Sjeverna Makedonija, Vels, Češka i Austrija, pridružiće im se najvjerovatnije i Poljska, te Italija ili Švajcarska, Finska ili Ukrajina, kao i Holandija, Turska ili Norveška.

Bonus video: