Islamović strijelac za Rozenborg, Savić daje sigurnost Atletiku

Sofascore ocjenjivao crnogorske fudbalere - Islamović ispred defanzivca Atletiko Madrida, Danijel Petković ponovo bio na golu Anžea

4143 pregleda 0 komentar(a)
Stub odbrane “kolćonerosa”: Stefan Savić, Foto: Atletico
Stub odbrane “kolćonerosa”: Stefan Savić, Foto: Atletico

Napadač Rozenborga Dino Islamović je najbolje ocijenjeni crnogorski internacionalac prethodnog vikenda. Islamović, koji je posljednji meč za “hrabre sokole” odigrao u martu protiv Norveške u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, u porazu Rozenborga od Moldea (4:1) je postigao jedini pogodak za svoj tim, pa ga je Sofascore ocijenio sa 7,6.

To mu je četvrti gol u domaćem šampionatu, a na terenu je proveo 90 minuta, uz žuti karton. Tri kola do kraja Rozenborg na četvrtom mjestu ima 43 boda, pet manje od Vikinga, koji je na posljednjoj poziciji rezervisanoj za plasman u evropska takmičenja naredne sezone.

Iza 27-godišnjeg fudbalera rođenog u Švedskoj je štoper madridskog Atletika Stefan Savić sa ocjenom 7,4. Odbrana “kolćonerosa” nije ista sa Savićem u timu i bez njega, a još jedan dokaz za to bila je utakmica protiv Osasune. Sastav Dijega Simeonea je slavio minimalnim rezultatom, a španska “Marka” ocijenila je da je Mojkovčanin uspješno odradio zadatak u zaustavljanju napadača gostiju Kikea Garsije. U defanzivnim zadacima je bio korektan, a jedini minus je činjenica da mu je dugo trebalo da se oslobodi lopte, piše ugledni španski list.

foto: Sofascore

Atletiko nakon sedmog trijumfa u La Ligi zauzima četvrtu poziciju sa 26 bodova, četiri manje od lidera i gradskog rivala Reala.

U najboljih pet crnogorskih igrača prethodnog vikenda su i dva golmana - Danijel Petković (Anže - 7,4) i Matija Šarkić (Birmingem - 6,8).

Petković je drugi meč zaredom bio na golu u francuskoj Ligi 1. Kotoranin je obavio dobar posao - sačuvao je mrežu, imao tri intervencije, a njegova ekipa je slavila 1:0. Tako je prekinula niz od četiri meča bez pobjede u šampionatu. Anže se nalazi na 6. mjestu sa 21 bodom.

Šarkićev Birmingem je izgubio od Hala 2:0, a mladi čuvar mreže je imao četiri odbrane, pa je uticao da njegov tim ne bude ubjedljivije poražen. Birmingem je nakon drugog uzastopnog poraza na 15. mjestu Čempionšipa sa 22 boda.

Na petom mjestu je štoper Visle iz Ploka Dušan Lagator - 6,7. Cetinjanin je odigrao 90 minuta, a Visla je savlada Vartu u gostima (2:1) u 15. kolu poljske Ekstraklase. U poljskom šampionatu odigrano je 15 kola, a Visla se nalazi na 9. poziciji sa osvojenih bodova.

Zapaženu rolu imao je i fudbaler Dunajske Strede Nikola Krstović. Mladi reprezentativac je protiv Senice ušao u igru u 65. minutu, a tri minuta kasnije je asistirao Brahimu za pobjedu slovačkog tima.

Bonus video: