Španci još pričaju o Lopetegiju, a već im Ronaldo izlazi na crtu

Pred večerašnji derbi grupe B Španija - Portugal u Sočiju (20 sati) i dalje je glavna tema smjena selektora „crvene furije”
86 pregleda 2 komentar(a)
Ronaldo, Foto: Reuters
Ronaldo, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.06.2018. 12:13h

Mjesecima se najavljivao spektakl, obračun apsolutnog vladara svjetskog fudbala od 2008. do 2012. godine i aktuelnog prvaka Evrope, ali je bizarna uvertira sve promijenila - pred večerašnji obračun Španije i Portugala u Sočiju (20 časova) centralna tema i dalje šokantna smjena Đulena Lopetegija

.Čovjek koji je za dvije godine upisao 13 pobjeda i šest remija na klupi „crvene furije” je u utorak šokantno izabran za trenera Real Madrida, a samo dan kasnije je smijenjen i na njegovo mjesto je „uskočio” dosadašnji sportski direktor reprezentacije Fernando Jero.

I, naravno, prvo pitanje na pres konferenciji kapitenu Serhiju Ramosu je bilo kako je ekipa reagovala na smjenu selektora.

"Morali smo da okrenemo stranicu što je moguće brže. Nije bilo nimalo prijatno, Đulen je dio našeg uspjeha, odradio je odlično kvalifikacije, ali Španija je ispred svih nas. Teško je nadoknaditi njegov izostanak, ali Fernando je čovjek kojem smo se dugo svi divili i vjerujem da sa njim možemo da ispunimo snove. Ako ostvarimo dobar rezultat, to će biti i Đulenov uspjeh", rekao je defanzivac Reala.

Ramos se potom osvrnuo na Portugal i duel sa svojim velikim prijateljem Kristijanom Ronaldom.

"Ne volim da gubim ni u parkiću, došao sam ovdje da pobjeđujem. Znamo da smo jedni od favorita na Mundijalu, ali moramo da budemo smireni i da poštujemo svakog rivala. Igraću protiv Kristijana, ali više volim kad je u mom timu, jer je konstantna prijetnja. Portugal ima jaku odbranu, odlično napada i biće to veoma uzbudljiv, atraktivan meč", jasan je 32-godišnjak koji je sa Španijom dva puta bio prvak svijeta, a jednom Evrope.

Jero, koji je kao i Ramos bio kapiten i Reala i reprezentacije, kao trener je vodio samo Ovijedo u sezoni 2016/2017, ali je otišao nakon što mu je u posljednjem kolu izmaklo mjesto za baraž za Primeru. Sada je dobio jedan od najboljih timova svijeta u ruke i ogromna očekivanja nacije.

"Nemoguće je bilo šta promijeniti za dva dana, ne pada mi na pamet da mijenjam Đulenov stil igre. Vidjećete Španiju koja želi da vlada terenom, kao i u mnogo prethodnih godina. Znam koliko dobar posao je odradila ekipa u prethodne dvije sedmice i da smo spremni. Igramo protiv prvaka Evrope, jednog od najboljih timova svijeta, ali imam potpuno povjerenje u ove igrače", rekao je Jero, koji je od 2007. do 2011. i potom od novembra prošle godine do juče bio sportski direktor Kraljevskog fudbalskog saveza Španije.

Meč na Olimpijskom stadionu “Fišt” u Sočiju, koji bi mogao da odluči prvaka grupe B, igra se u 20 sati po našem vremenu.

Santoš: Španija 10 godina igra isto, neće biti iznenađenja

Šokantna promjena selektora Španije nije mnogo uzbudila Portugalce. Fernando Santoš je ubijeđen da smjena na klupi „crvene furije” neće imati nikakav uticaj na večerašnji meč.

"Igraju Španija i Portugal - bile su prve riječi čovjeka koji je Portugalu prije dvije godine donio prvu veliku titulu, pehar prvaka Evrope. - Španci posljednjih 10 godina igraju isto, neće biti nikakvih iznenađenja. Bitno je koji tim igra i koja mu je strategija, ništa više od toga.

Iskusni stručnjak je prijatelj sa Fernandom Jerom, ali mu, razumljivo, nije poželio sreću u prvom meču.

"Španija je fantastičan rival. Igrači su izuzetno tehnički obučeni za stil igre koji forsiraju. Svijet će gledati utakmicu dva velika tima, sa fenomenalnim igračima na obje strane. Jeru neću zaželjeti sreću u prvom meču, ali se nadam da će imati odličan turnir", rekao je Santoš.

Bonus video: