Savić peti put najbolji crnogorski fudbaler, Božović opet bez premca u domaćoj ligi, Savović najuspješniji trener (FOTO)

Nikola Janjić, Lazar Mijović i Viktor Đukanović izabrani za najperspektivnije igrače, Armisi Kuč prvo priznanje Fudbalskog saveza za najbolju igračicu

25729 pregleda 15 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Stefan Savić najbolji je crnogorski fudbaler u 2021. godini, peti put do sada, u tradicionalnoj ankteti Fudbalskog saveza.

Defanzivac Atletiko Madrida je u godini na izmaku osvojio titulu šampiona sa "kolćonerosima" - svoju drugu u ligama petice, nakon slavlja sa Mančester sitijem prije 10 godina, a standarno dobre partije pružao je i u reprezentaciji Crne Gore.

Dileme nije bilo...

"Čast mi je što sam ovdje po peti put. U godini u kojoj sam osvojio titulu sa Atletikom ova nagrada je kruna - i ima posebno mjesto u u mom srcu. Nastavići da predstavljam Crnu Goru kao i do sada, na najbolji mogući način, i vjerujem da ću sa saigračima uskoro dosanjati san i zaigrati sa našom reprezentacijom na velikom takmičenju", kazao je Savić.

Savić je u anketi u kojoj su učestvovali prvoligaški kapiteni i treneri dobio 96 glasova, Stevan Jovetić je zauzeo drugu poziciju sa 35, a Igor Vujačić treću sa 24.

Nagradu za najboljeg crnogorskog fudbalera u prethodnih 16 godina, osim Savića pet puta, osvajali su Mirko Vučinić (sedam puta), Stevan Jovetić (dva), Marko Baša i Stefan Mugoša (po jednom).

Najbolji igrač Telekom 1. CFL, drugu godinu zaredom, je ofanzivni vezista Dečića Draško Božović, koji je prije 12 mjeseci dobio tu nagradu kao fudbaler Budućnosti.

Draško Božović
foto: FSCG

"Veliko mi je zadovoljstvo što sam ponovo dobio ovo priznanje - zahvalnost trernerima i igračima koji su glasali za mene. Bilo je dobrih i loših momenata, pamtiću one dobre, a prije svega povratak u reprezentaciju", kazao je Božović, koji je osvojio duplu krunu u dresu Budućnosti.

Božović je dobio 64 boda, Igor Ivanović (Budućnost) 39, a njegov saigrač Miloš Raičković 21.

Najuspješniji trener u 2021. godini, po glasovima kolega prvoligaških trenera, je kormilar Sutjeske Milija Savović, jesenji šampion sa Nikšićanima.

"Hvala kolegama koji su glasali za mene i omogućili da osvojim prestižnu nagradu, koja još više dobija na težini jer su u glasanju učestvovali treneri. Hvala i FK Jezero i FK Sutjeska, klubovima u kojima sam radio ove godine, hvala kolegama u stručnom štabu, a najviše igračima oba kluba, jer bez njih ova nagrada ne bi bila moguća", kazao je Savović, koji je sa Jezerom u maju osvojio 5. mjesto u Telekom 1. CFL prije nego što je preuzeo Sutjesku i nastavio sa sjajnim rezultatima.

Nedović, Savović i Radović
Nedović, Savović i Radovićfoto: FSCG

Savović je dobio 31 glas, ispred trenera Dečića Miljana Radovića sa 26 glasova i trenera Budućnosti Aleksandra Nedovića, koji je dobio 14 bodova.

Prvi put do sada FSCG je proglasio najbolju fudbalerku.

Armisa Kuč, članica bjeloruskog Minska, dobila je 29 bodova, i pripalo joj je laskavo priznanje, ispred saigračica iz reprezentacije Slađane Bulatović i Darije Đukić.

"Hvala FSCG na ovom priznanju - nositi dres reprezentacije je velika čast i odgovornost, to je san koji i dalje traje i nadam se da ću sa svojim saigračicama nastaviti u stilu u kojem smo završili godinu", kazala je Armisa Kuč.

Za najperspektivnije igrače, po odluci Komisije za omladinski fudbal, proglašeni su Nikola Janjić, 19-godišnji mladi reprezentativac i član Sutjeske, njegov godinu mlađi kolega iz reprezentacije i fudbaler Budućnosti Lazar Mijović, kao i 17-godišnji Viktor Đukanović, još jedan član podgoričkih "plavih".

Nikola Janjić, Viktor Đukanović i Lazar Mijović
Nikola Janjić, Viktor Đukanović i Lazar Mijovićfoto: FSCG

Najbolji igrač futsala ponovo je 27-godišnji Aleksandar Obradović, crnogorski reprezentativac i član šampiona, KMF Titograda.

Aleksandar Obradović
foto: FSCG

Tradicionalni izbor FSCG je, zbog poštovanja epidemioloških mjera propisanih od strane Ministarstva zdravlja, druge godine zaredom održan u formatu televizijske emisije na Javnom servisu.

Bonus video: