Tandem Budućnosti u trećem najboljem regionalnom timu

Miloš Raičković i Igor Ivanović u "bronzanoj" ekipi

4020 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Tandem Budućnosti Miloš Raičković - Igor Ivanović je izabran u treći najbolji regionalni tim prvog dijela sezone, objavila je turska statistička platforma "Comparisonator".

"Comparisonator" se služi različitim statističkim algoritmima i tako formira ukupne ocjene igrača, a Raičković i Ivanović su u društvu Josipa Drmića, napadača Rijeke, desnog beka Crvene zvezde Milana Gajića, veziste Blaža Vrhoveca (Maribor), te Maksa Barišića (Kopar)...

Tim
foto: Comparisonator

Budućnost je aktuelni osvajač duple krune u našem fudbalu, a polusezonu je završila na trećem mjestu - sa devet bodova manje od lidera Sutjeske, jednim od drugoplasiranog Dečića. Raičković je u prvom dijelu sezone 2021/22. postigao osam golova, jedan manje je upisao Ivanović.

A jedan Crnogorac je u najboljem timu polusezone na prostorima bivše Jugoslavije - u pitanju je štoper Partizana Igor Vujačić.

"Crno-bijeli" su jesenji šampion u Srbiji, imaju pet bodova više od Zvezde, a Vujačić je bio jedan od najstandardnijih igrača u sastavu Aleksandra Stanojevića.

U najboljih 11 su i golman Osijeka Marko Malenica, lijevi bek Petar Bočkaj (Osijek), desni i Gergo Lovrenčič (Hajduk Split), štoper Hrvoje Smolčić (Rijeka).

Tim
foto: Comparisonator

Tu su još vezisti Gelor Kanga, Aleksandar Katai (Crvena zvezda), Robert Murić (Rijeka), kao i Vujačićevi saigrači iz Partizana - Miloš Jojić, Kvinsi Menig i Rikardo Gomeš.

Zanimljivo je da u regionalnom timu jeseni nema nijednog igrača zagrebačkog Dinama, koji je prvi na tabeli 1. HNL, a nedostaje i najbolji fudbaler Hajduka, čovjek sa internacionalnim iskustvom Marko Livaja, koji je do sada u sezoni postigao 13 pogodaka u šampionatu (jedan manje od Drmića, koji je najbolji strijelac).

Livaja je u drugom najjačem timu, gdje se nalazi i nekadašnji crnogorski reprezentativac Mirko Ivanić (Zvezda), njegovi saigrači El Fardu Ben, Aleksandar Dragović, Partizanov Izraelac Bibras Natho, golman Dinama Dominik Livaković...

Bonus video: