Barsina djeca, Vlahović, Vini...

Deset mladih igrača koji su obilježili 2021. godinu u evropskom fudbalu

20549 pregleda 21 reakcija 7 komentar(a)
Pedri je već nosilac igre "crvene furije", Foto: REUTERS
Pedri je već nosilac igre "crvene furije", Foto: REUTERS

Ko je obilježio godinu kada su u pitanju talentovani asovi? Neki su tek zakoračili u profesionalni fudbal, neki već sada vrijede 80 do 100 miliona eura, a italijanski Kalćomerkato je napravio listu od 10 najboljih mladih igrača na planeti u ovom trenutku.

Pedri (vezista, Barselona, 19 godina) - nema dileme da je 2021. njegova godina. Odigrao je preko 70 utakmica u seniorskoj konkurenciji, debitovao za Španiju, kasnije i blistao na Evropskom prvenstvu. U novembru je napunio 19, najmlađi je španski fudbaler koji je ikada igrao na velikom takmičenju.

Dušan Vlahović (napadač, Fiorentina, 21) - godinu je završio sa čak 33 gola u Seriji A, uradio je ono što je prije njega uspio samo Kristijano Ronaldo. Niko se ne bi začudio da već u januaru napusti “violu”, ali je to realnije na ljeto, jer srpskog napadača žele praktično svi najbolji klubovi u Evropi.

Florijan Virc (vezista, Bajer, 18) - impresionirao je sve u Njemačkoj. Momak koji je rođen 2003. je već sada lider Bajera, uz Patrika Šika najbolji igrač “farmaceuta”. Debitovao je za selekciju Njemačke...

Gavi (vezista, Barselona, 17) - situacija u Barsi je takva da u Gaviju vidi i sadašnjost i budućnost. Bivši trener Ronald Kuman je imao i nekoliko dobrih poteza u Kataloniji, a to što je Gavija promovisao u prvotimca je jedan od najboljih.

Karim Adejemi (napadač, Salcburg, 19) - godinu je počeo kao anonimus, završio kao jedno od otkrovenja. Rođen je u Minhenu, rešeta mreže u Salcburgu, a već je dogovoreno da karijeru nastavi u Borusiji Dortmund. Kako stvari stoje, dogodiće se to na ljeto, stiže kao zamjena za Erlinga Halanda.

Aleksander Isak (napadač, Sosijedad, 22) - čekalo se da eksplodira, to se konačno dogodilo ove godine. Sa Sosijedadom je osvojio Kup kralja, postao je jedna od najvažnijih karika u reprezentaciji Švedske. Ima ugovor do 2026. sa baskijskim klubom, ali je već na meti velikana.

Đakomo Raspadori (napadač, Sasuolo, 21) - već je nosio kapitensku traku u Sasuolu, da bi ljetos bio u timu reprezentacije Italije koja je osvojila Evropsko prvenstvo. Italijani tvrde da se već obećao Interu, ali Raspadorija ne žele samo “nerazuri”.

Džad Belingem (vezista, Borusija Dortmund, 18) - više nije talenat, sada je jedna od najboljih opcija u Borusiji. Najmlađi je strijelac u nokaut fazi Lige šampiona, ali od Belingema se tek čekaju spektakularne partije.

Sandro Tonali (vezista, Milan, 21) - oni koji su u njemu vidjeli novog Andreu Pirla definitivno nisu u pravu. Ali, mladi vezista Milana ima mnogo kvaliteta koji polako izlaze na površinu. Ako je 2021. godina bila najava velike karijere, onda u 2022. Tonali mora da potvrdi koliko je ozbiljan fudbaler.

Vinisijus (napadač, Real Madrid, 21) - kakav napredak mladog Brazilca u samo nekoliko mjeseci rada sa Karlom Anćelotijem...

Bonus video: