Mornar mora jače na proljeće

Barani će drastično promijeniti sastav u odnosu na jesenji dio, trener Andrija Delibašić ističe da klub u bliskoj budućnosti treba da napadne Evropu

3232 pregleda 0 komentar(a)
Rezultati proljećnjeg starta opredijeliće i ciljeve Mornara, Foto: Telekom 1. Cfl
Rezultati proljećnjeg starta opredijeliće i ciljeve Mornara, Foto: Telekom 1. Cfl

Iako je godinama bio klub na prekretnici i sa statusom povremenog prvoligaša, Mornar je prvi dio sezone završio u “mirnoj luci” - šest bodova iznad zone baraža. Zona evropskih kvalifikacija, međutim, sada je mnogo dalja nego što je bila nakon sjajnog starta sezone i iznosi osam bodova.

Serija bez pobjede koja je trajala skoro tri mjeseca - od 19. novembra do 13. decembra, a trijumf u posljednjem jesenjem meču nad Isrkom uticao je na to da tim Andrije Delibašića u koliko-toliko dobrom raspoloženju ode na pauzu.

Pauza je završena, pripreme su počele...

”Odradićemo ih u Baru, jer imamo sjajne uslove. Zasada je i vrijeme odlično, nadamo se da će tako biti i u nastavku. Ambicije uprave kluba i navijača su da Bar kao sportski grad uskoro dočeka i igre Mornara u Evropi. To je cilj ka kojem klub teži u bliskoj budućnosti. Radi se organizovano i planski kako bi sportski grad, kakav je Bar, dobio šta zaslužuje”, kaže Andrija Delibašić, koji je preuzeo tim od Slavoljuba Bubanje u remiju sa Jezerom u 14. kolu.

Barani su mnogo mijenjali tokom zime kako bi sezonu, koja je u mnogo čemu prelazna, i stabilizaciona, završili na pravi način.

”Mornar mora biti mnogo jači u drugom dijelu, jer Dečić se opasno pojačava, Sutjesci je dovoljno što će zadržati Janjića i Jovovića, a klubovi iz vrha su primamljiviji za prava pojačanja. Mi, ipak, radimo. Otišli su brojni igrači sa manjom minutažom, ali i napadač Bađi, kao i Balša Radović, Rolović, Gazivoda i Pepić. Doveli smo napadača Aleksandra Vujačića i na pozajmici Muzurovića. Velika su nam pojačanja puni oporavci Sekulovića i štopera Raša, a prioritet je da pojačamo desno krilo u napadu. Ukoliko se ukaže prilika za odličnim pojačanjem, nećemo je ispustiti”, objasnio je Delibašić.

”Cilj je i da odigramo što više jakih utakmica. Počećemo sa trećeligašem Ilarionom, da bi potom imali probe protiv Sutjeske, Jezera i Iskre”, zaključio je trener Mornara

Bonus video: