Debakl "crnih zvijezda": Drugi mandat Rajevca na klupi Gane završio se košmarom (VIDEO)

Prva velika senzacija na 33. Kupu afričkih nacija - Komorska ostrva šokirala Ganu (3:2) i izbacila je već u grupi

9804 pregleda 21 reakcija 1 komentar(a)
Ovoga puta nije bilo kao 2010: Milovan Rajevac, Foto: Reuters
Ovoga puta nije bilo kao 2010: Milovan Rajevac, Foto: Reuters

Srbin Milovan Rajevac je prije 11 i po godina doveo reprezentaciju Gane na korak od najvećeg uspjeha afričkog fudbala - sekundi, milimetri, dijelile su "crne zvijezde" od plufinala Svjetskog prvenstva. Urugvajac Luis Suares je rukom spasio gol u 120. minutu i svjesno dobio crveni karton, Asamoa Đan pogodio je prečku sa bijele tačke, a selekcija Gane se nije oporavila u penal-lutriji koja je uslijedila...

Drugi mandat Rajevca završio se košmarom - četvorostruki šampion i jedan od favorita za osvajanje Kupa afričkih nacija eliminsan je u grupnoj fazi šampionata Crnog kontinenta.

I to ovog, "glomaznog", u kojem učestvuju 24 tima.

U grupi sa Marokom, Gabonom i Komorskim ostrvima, gdje je čak i treće mjesto moglo da donese pobjedu, Gana je ostvarila dva remija - osvojila je dva boda i zauzela posljednje mjesto, a prvi put u istoriji, u 22. nastupu na Kup nacija, završila je takmičenje bez ijedne pobjede.

Kakav debakl - trijumf nad Komorskim ostrvima večeras mogao je da izvuče "crne zvijezde", ali je autsajder poveo već u 4. minutu, golom veziste Crvene zvezde El Fardou Bena.

Andre Aju je u 24. minutu dobio direktan crveni karton za Ganu i pokopao skoro sve nade.

Ipak, tim nesuđenog selektora Crne Gore (Rajevac je bio kandidat da preuzme klupu 2015, ali je prednost dobio Ljubiša Tumbaković) nije predavao ni kada je primio drugi gol, početkom nastavka.

Boaći i Điku ekspresno su poravnali sa igračem manje srednim nastavka.

Trebao je Gani još jedan gol za veliki preokret, ali je stigao šok pet minuta prije kraja kada je Monji dao treći gol za Komore - 3:2.

U istoj grupi Maroko i Gabon igrali su 2:2 - obje ekipe su prošle dalje. Alžirci, koje vodi Vahid Halilhodžić, zauzeli su prvo mjesto sa sedam bodova.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: