Hrabri Sautempton zaustavio Sitijev lov na rekorde (VIDEO)

Sautempton - Mančester siti 1:1, Gvardiolin tim prekinuo seriju od 12 uzastopnih pobjeda u Premijer ligi

4562 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

I to se dogodilo, Mančester siti nije pobijedio.

Seriju "građana" od 12 uzastopnih pobjeda u Premijer ligi nije prekinuo ni Liverpul, ni Čelsi, ni Mančester junajted, već - Sautempton, koji je hrabrom igrom, na granici fanatizma, sačuvao 1:1 na "Sent Meriju".

Tim Pepa Gvardiole je rekorder sa 18 vezanih pobjeda u elitnom engleskom rangu, pokušao je ove sezone da si približi, ili čak prevaziđe nestvaran učinak iz sezone 2017/18, ali će morati da sačeka neku drugu priliku.

"Sveci" su poveli već u 7. minutu sjajnim golom 24-godišnjeg Kajla Vokera-Pitresa.

Bio je to njegov prvi gol u Premijer ligi.

Siti je napravio pritisak, domaćin se fanatično branio, a početkom nastavka mogao je i do drugog gola - Albanac Armando Broja pogodio je stativu, udarcem glavom iz neposredne blizine.

Mančester siti je, ipak, prejak tim da ne bi to kaznio, a izjednačenje je stiglo iz prekida - štoper Laporte je u 65. minutu na centaršut De Brujnea izjednačio na 1:1.

Gosti su do kraja napravili veliki pritisak, De Brujne je pogodio stativu, ali je domaćin izdržao.

Za veliko slavlje navijača, igrača i trenera Hasenhutla, koji je podigao ruke visoko u nebo - prije dvije sezone je pobijedio Gvardiolu na "Sent Meriju", jesenas ga je zaustavio u Mančesteru (0:0), a sada je to uradio ponovo.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: