Petrovac traži zamjenu za Miličkovića: Stigli Vuković, Rolović, Gazivoda...

Tim Vladimira Jankovića ulazi u drugi dio sezone sa evropskim ambicijama, nakon što je prvi dio završio na 4. mjestu

4365 pregleda 3 komentar(a)
Marko Vuković je iz Sutjeske prešao u Petrovac, Foto: Boris Pejović
Marko Vuković je iz Sutjeske prešao u Petrovac, Foto: Boris Pejović

Odlazak najboljeg strijelca lige, Marka Miličkovića u litvanski Žalgiris (dao 10 golova u jesenjoj polusezoni), Petrovac će pokušati da nadomjesti dovođenjem nekoliko ofanzivnih opcija.

Tako je član nebesko-plavog tima sa mora danas postao 25-godišnji Marko Vuković, doskorašnji ofanzivac Sutjeske. Vuković je tri sezone proveo kraj Bistrice, imao je i dužu pauzu zbog povrede, odigrao je 30 prvenstvenih utakmica za Nikšićane, a prije toga je čak sedam sezona nosio dres Rudara. Ukupno je dao 15 golova u Telekom 1. CFL.

Na stadionu "Mitar-Mićo Goliš" igraće i 28-godišnji napadač Ognjen Rolović, koji je jesenas bio član Mornara, a prošle sezone je nosio dres Dečića. Rolović ima internacionalno iskustvo, jer je igrao na Malti (Birkirkara), u Gruziji (Saburtalo), Albaniji (Kamza) i Bjelorusiji (Minsk).

Iz Mornara je stigao i 27-godišnji vezista Savo Gazivoda (igrao za Budućnost, Dečić, Radnički Niš, špansku Ekstramaduru...), dok je iz Zete došao 20-godišnji golman Petar Radulović.

Osim Miličkovića, Petrovčane su napustili napadač Aleksandar Vujačić i golman Ljubomir Đurović.

Tim Vladimira Jankovića ulazi u drugi dio sezone sa evropskim ambicijama, nakon što je prvi dio završio na 4. mjestu, sa samo dva boda manje od trećeplasirane Budućnosti.

Petrovčani su glavni dio priprema za nastavak proveli u turskom Bodrumu, a u prvom kolu drugog dijela sezone, narednog četvrtka, gostovaće Podgorici na "DG areni".

Bonus video: