Evropa se klanja Benzemi i Modriću

Francuski napadač zasjenio najbolje i najskuplje igrače na svijetu, Hrvat mu je bio uz rame

5082 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Najbolji igrač u četiri utakmice Ligi šampiona ove sedmice u izboru Uefe je 34-godišnji kapiten Real Madrida Karim Benzema.

Sjajni francuski napadač je klasu demonstrirao het-trikom u mrežu jednog od najboljih golmana današnjice, Đanluiđija Donarume u eliminaciji PSŽ-a već u osmini finala.

Iza Benzeme je u izboru bio Poljak Robert Levandovski sa het-trikom i aistencijom u pobjedi Bajerna nad Salcburgom (7:1), ali i rejting rivala se ne može zanemariti.

Uzalud su "sveci" imali velika dva gola prednosti, "starci" iz Reala Benzema i najstariji igrač na terenu, ali i motorino “merengesa” - Luka Modrić, uz pomoć vihornog mladog Brazilca Vinisijusa Žuniora, bukvalno su uništili najskuplji fudbalski projekat.

"Baš me briga što je iz Reala! Kakav igrač, kakav igrač Benzema! Zbog takvih volim ovu igru", na Instagramu je objavio trofejni Brazilac Dani Alveš iz redova najvećeg Realovog rivala, Barselone.

A Benzema je najprije natjerao Donarumu na grešku, a potom i postigao gol uz asistenciju Vinisijusa u 61. minutu, da bi rezultat u 76. bio izjednačen - Modrić je "prodao" foru Kimpembeu, proturio mu loptu kroz noge, a Francuz odmah šutem je poslao pored desne stative.

PSŽ je bio u šoku, što je Benzema iskoristio dva minuta kasnije.

Povezani članci

10. Mart 2022.

Krah megalomanskog projekta - šta slijedi za PSŽ?

A Modrić je pokazao fudbalskom svijetu da dvije godine mlađi osvajač Zlatne lopte Lionel Mesi ne može biti star - motiv i želja, neke su druge kategorije.

Hrvat je dobio svaki duel na sredini terena protiv rekordera po broju priznanja za najboljeg igrača svijeta.

Zato euforiju njegovih hrvatskih navijača - "Modrić je najbolji veznjak svih vremena", trenutno niko ne može da ospori, dok se slavodobitno po društvenim mrežama šire snimci pobjede hrvatskog majstora u duelima sa čarobnjakom iz Rosarija i jednim od najvećih fudbalera svih vremena.

Ipak, centralno mjesto pripada Francuzu.

Napadač koji je više od deceniju bio nepravedno osporavan zasijao je protiv najskupljih igrača svijeta.

U direktnom obračunu! Het-trik, nakon što je najtrofejniji klub djelovao izgubljeno na terenu, ostavio je bez teksta čak i legendarnog engleskog napadača.

"Benzema je bespogovorno i nesporno jedna od najvećih i najboljih devetki svih vremena", napisao je Gari Lineker.

To potvrđuju brojke.

Benzema je treći strijelac u istoriji Reala, pošto je za gol nadmašio Alfreda di Stefana.

Francuz je postigao 309, ispred su Raul sa 323 i Kristijano Ronaldo sa nestvarnih 451.

A kako igra Benzema, vršnjak Mesija, potvrđuje i podatak da je ispred njega po učinku od starta sezone samo Levandovski.

Benzema je postigao 30 golova uz 12 asistencija, Poljak 42 i četiri asistencije.

Karim je u dresu Real Madrida sedam puta komplatirao het-trik, a ovu sezonu je i počeo sa tri gola u mreži Selte.

U 33 nastupa učinak su mu 20 golova u La Ligi, osam u Ligi šampiona i dva u Superkupu Španije.

On je pred derbi sa PSŽ-om pucao od samopouzdanja:

"Idemo dalje, biće eksplozivno! Protiv mene neće ništa moći, a ta utakmica biće moja fudbalska priča", obećao je prije revanša Benzema u prepisci sa francuskim reperom Niskom na društvenoj mreži.

Niska je objavio prepisku, a Benzema se upisao u istoriju...

Bonus video: