Holandija je prejaka za Crnu Goru, ubjedljiv poraz mladih fudbalerki

Crnogorske kadetkinje su do elitne runde došle ubjedljivim pobjedama u prvom krugu, protiv Albanije (8:1) i Azerbejdžana (6:1)

2711 pregleda 2 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Holandski ženski fudbal je druga dimenzija, osjetila je to kadetska reprezentacija Crne Gore na startu elitne runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Holandija je slavila 11:0.

Crna Gora se koliko-toliko držala u prvom poluvremenu (3:0), da bi u posljednjih 20-ak minuta stigao težak poraz.

Čak šest golova Holanđanke su dale od 72. minuta do kraja meča.

"Znali smo da je elitna runda sa najkvalitetnijim ekipama prevelik izazov, a pogotovo kada na tom nivou dobijete najtežu moguću grupu. U prvom poluvremenu smo se organizovano branili, pa je i rezultat bio prihvatljiv. U drugom dijelu smo se potrošili fizički, a zbog prevelikog zaostatka i na psihološkom planu smo posustali, pa je stigao previsok poraz. Prvi put smo na ovom nivou takmičenja, to je proces koji moramo da prođemo. Nadamo se da ćemo već u narednom meču protiv Portugala pokazati više", istakao je selektor Mirko Marić poslije utakmice.

Crnogorske kadetkinje su do elitne runde došle ubjedljivim pobjedama u prvom krugu, protiv Albanije (8:1) i Azerbejdžana (6:1).

Naredni meč u elitnoj fazi igraju u subotu, protiv domaćina Portugala.

Za Crnu Goru su danas igrale: Kalač, Rakočević, Malesija, Bulić, Milović, Vukadinović, Čađenović, Pačariz, Tomašić, Osmajić i Krivokapić.

U nastavku su šansu dobile Golubović, Doknić, Durković, Nikčević i Vukčević.

Bonus video: