Ima li šanse da Dembele ostane u Barsi?

Naravno, najbitniji je finansijski dio

6798 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Usman Dembele i Barselona su u januaru imali neuspješne pregovore oko nastavka saradnje, na kraju posljednjeg sastanka su i pale teške riječi...

Klub je uslove Francuza i njegovih agenata nazvao "bezobraznim", fudbaler je na kraju iz inata odbio da bude prodat u zimskom prelaznom roku.

Sada broji posljednja tri mjeseca u klubu, jer mu ugovor ističe na kraju sezone, ali se pojavio tračak nade da bi možda i mogao da ostane na "Nou kampu".

Dembele, naime, ima veliku podršku trenera Ćavija Ernandesa od kada se legendarni vezista vratio u klub, što bi moglo da ima bitnu, svakako ne i ključnu ulogu u cijeloj priči.

Najbitnije su finansije.

Katalonski Mundo deportivo prenosi da je klub spreman da opet krene u pregovore sa Dembeleom, ali samo ako igrač bude taj koji će potencirati da dvije strane ponovo sjednu za sto.

I ne samo to - da bi dobio novi ugovor morao bi da platu uskladi sa trenutnom finansijskom situacijom u klubu koja je daleko od idealne.

Dakle, zavisi od Dembelea, a katalonski mediji su ranije pisali da je od Barse tu januaru tražio godišnju platu od čak 40 miliona eura...

Bonus video: