Radulović: Ovo je momenat koji nosi određene zamke, Rumunija najkvalitetniji protivnik

"Nema Uroša Đurđevića i Marka Simića, Milutin Osmajić je pod znakom pitanja, a otpao je i Lazar Carević, koji je osjetio primicač na zagrijavanju u klubu", rekao je selektor "hrabrih sokola"

16656 pregleda 9 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Fudbalska reprezentacija Crne Gore večeras počinje pripreme za nastupe u Ligi nacija.

U junu je čekaju čak četiri utakmice - prva je pod Goricom protiv Rumunije 4. juna, s kojom će se "sokoli" sastati i deset dana kasnije u Bukureštu.

Između tih duela izabranike Miodraga Radulovića čeka meč sa Bosnom i Hercegovinom kod kuće (7. jun), kao i sa Finskom u Helsinkiju (11).

"Raspored je zahtjevan - četiri takmičarska meča nas čekaju u 10 dana, i to na kraju klupske sezone kada su igrači umorni. Biće teško, i na fizičkom i psihološkom planu. Novi je ciklus, nove su obaveze, ali mislim da imamo dovoljno kvaliteta da se nosimo sa njima", rekao je Radulović.

Problemi oko sastava su konstanta, ima ih i sada.

"Nema Uroša Đurđevića i Marka Simića, Milutin Osmajić je pod znakom pitanja, a otpao je i Lazar Carević, koji je osjetio bol u primicaču na zagrijavanju u klubu", dodao je Radulović.

To, ipak, ne mijenja ambicije niti smije da poremeti planove.

"Vjerujem u grupu igrača, vjerujem da smo sposobni da odigramo četiri dobra meča. Napravili smo dobar plan za ove utakmice, na spisku je ukupno 32 igrača i svi nam trebaju da bismo ovaj period iznijeli na pravi način. Siguran sam da svi oni mogu da odgovore onome što traži Liga nacija", kaže Radulović.

Jun je specifičan termin za reprezentacije.

"Ovo takmičenje sa sobom nosi određene zamke zbog momenta u kojem dolazi. Nećemo igrati isto u svim mečevima - zahtjevi su isti, igra se za bodove, ali na ovim utakmicama treba da uvodimo u tim mlade igrače, da nastavimo taj trend. Da širimo roster, pa će se ponovo priključivati i fudbaleri iz mlade reprezentacije".

"Da se na taj način homogenizuje ekipa koja će, a to je najvažniji cilj, imati šta da kaže naredne godine u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Da se ostvari san svih generacija...", poručio je Radulović i dodao:

"Pokazali smo u kvalifikacijama za Mundijal da možemo da budemo ravnopravni i Holandiji, Turskoj, Norveškoj... Sigurno da smo do detalja razradili igru rivala, svi igraju na svoj način i nećemo im se mnogo prilagođavati. Imamo igrače koji mogu da odgovore obavezama, a krajnji cilj su pobjede.

Na umu selektora je sada samo prvi duel sa Rumunijom.

"Sada smo fokusirani na prvi meč. Rumunija je u našim procjenama i najkvalitetniji rival, iako ne potcjenjujemo nikog - ni BiH, ni Finsku.

Radulović je danas pozvao 11 novih igrača, 10 iz domaće lige i Miloša Milovića, defanzivca Voždovca.

Tu je ponovo i iskusni Fatos Bećiraj, napadač Dečića.

"Bećiraj je ponašanjem i igrama u klubovima i reprezentaciji zaslužio da bude na spisku. On je neko ko ima autoritet kod mladih igrača i ko može mnogo da im pomogne i na terenu i van njega. Njegova uloga je višestruka. Žao mi je što nema Novice Erakovića, koji je bljesnuo na prošlom okupljanju, a sada zbog povrede ne možemo da računamo na njega", zaključio je Radulović i pojasnio da bi reprezentacija od sjutra trebalo da bude kompletna.

Bonus video: