Najbolji Finac o Crnoj Gori: Čeka nas dosta posla u pripremi i na utakmici

Izabranici Miodraga Radulovića u Helsinki dolaze u dobrom raspoloženju, nakon efektne pobjede nad Rumunijom u Podgorici (2:0)

7057 pregleda 3 komentar(a)
Temu Puki na meču sa BiH, Foto: Reuters
Temu Puki na meču sa BiH, Foto: Reuters

Fudbalska reprezentacija Crne Gore u utorak će od 18 sati igrati protiv Finske drugi meč grupe 3 B Lige nacija.

Izabranici Miodraga Radulovića u Helsinki dolaze u dobrom raspoloženju, nakon efektne pobjede nad Rumunijom u Podgorici (2:0).

Finci su bili blizu trijumfa na startu, u sudijskom dodatku su primili gol od Bosne i Hercegovine za 1:1 na domaćem terenu.

U finskim medijima za sada nema mnogo priče o predstojećem meču, u toj zemlji prioritet su, ipak, neki drugi sportovi - hokej, reli, formula 1... iako je fudbal u usponu posljednjih godina, što se vidi i iz rezultata nacionalnog tima, te interesovanja navijača - utakmicu sa BiH gledalo je 20-ak hiljada ljudi na Olimpijskom stadionu, na kome će se 10. avgusta igrati Super kup Evrope, između Real Madrida i Ajntrahta.

Mediji su pobjedu Crne Gore nad Rumunijom opisali kao iznenađenje, a najbolji finski fudbaler Temu Puki, vrlo kratko prokomentarisao:

"Nikada nisam igrao protiv njih i iskreno ne znam mnogo o njima. Sigurno nas čeka dosta posla da bismo ih pripremili i igrali sa njima".

Puki je postigao jedini gol za Finsku u duelu sa BiH, a minulu klupsku sezonu, u dresu Noriča u Premijer ligi, završio sa 11 golova.

Norič je ispao u Čempionšip.

Bonus video: