Iskra protiv Lačija, Novović: Nije lako, ali nećemo ustuknuti

Danilovgrađani izbjegli ekipe iz Skandinavije i Baltika, za protivnika dobili rivala iz komšiluka

3376 pregleda 2 komentar(a)
Foto: FK Iskra
Foto: FK Iskra

U svom drugom nastupu na međunarodnoj sceni Iskra će igrati protiv albanskog Lačija.

Prvi meč 1. kola kvalifikacija za Ligu konferencija igra se 7. jula na "Elbasan areni" u Elbasanu, revanš je sedam dana kasnije na "DG areni" u Podgorici.

Dakle, niti jedna niti druga ekipa neće kao domaćini igrati na stadionima na kojima igraju mečeve nacionalnih šampionata.

Iskra je mogla da prođe i bolje i gore, kaže trener Milivoje Novović.

"Dobro je što smo izbjegli Muru, koja je prošle sezone u Ligi konferencija pobijedila Totenhem, dobro je po meni i što smo izbjegli KuPS, koji je u dobroj finskoj ligi prvi na tabeli ispred jakog Helsinkija. Možda su nam po kvalitetu najbliži bili timovi sa Baltika - Liepaja iz Letonije i Žalgiris iz Litvanije, ali i njima je prvenstvo u toku pa bismo bili u zaostatku. Lači je ravnopravan sa nama što se tiče tog, fizičkog dijela, jer su počeli pripreme kada i mi", kaže trener Milivoje Novović.

Lači je vicešampion Albanije, a njegov dres nose dva crnogorska fudbalera - napadač Dejan Zarubica i bek Marko Roganović.

Albanski tim je prošlog ljeta pokazao snagu Podgorice, takođe u 1. kolu kvalifikacija za Ligu konferencija - nakon poraza na "DG areni" 1:0, Lači je u revanšu bio puno bolji i nakon produžetaka slavio 3:0.

"Dobra su ekipa, čvrsta, dolaze i iz takve lige. Čuli smo da su imali nekih odlazaka, ali će vjerovatno opet imati dobar tim i uskoro ćemo ih upoznati detaljno. Osim Podgorice, prošle sezone su eliminisali i rumunsku Universitateu iz Krajove, igrali su sa Anderlehtom, tako da imaju više evropskog iskustva od nas. Ipak, spremno ćemo dočekati dvomeč, nećemo ustuknuti, ubijeđen sam da ćemo na pravi način reprezentovati naš klub", dodao je Novović.

Bonus video: