Klop i Gvardiola se bune? Treba da se bune radnici koji zarađuju hiljadu eura mjesečno, a ne oni

Projekat Superlige je mrtav. Kakva god bila odluka suda, ništa se ne mijenja, jer niko ne želi da učestvuje. Vidim samo tri čovjeka bijesna, kazao je Čeferin za "Gazetu delo sport"

6893 pregleda 4 komentar(a)
Foto: REUTERS/Antonio Bronic/File Photo
Foto: REUTERS/Antonio Bronic/File Photo

U intervju za "Gazetu delo sport", predsjednik Uefe Aleksander Čeferin govorio je o aktuelnom trenutku i problemima evropskog fudbala.

Vječita dilema - jesu li fudbaleri preopterećeni, igra li se preveliki broj utakmica?

Stalno se uvode nova takmičenja, Liga šampiona se od naredne sezone širi na način što će timovi u grupnoj fazi odigrati po osam, umjesto dosadašnjih šest utakmica.

Treneri dva najbolja kluba u Engleskoj, Pep Gvardiola (Mančester siti) i Jirgen Klop (Liverpul) najglasniji su u kritikama, a Čeferin im je posredno odgovorio:

"Klop i Gvardiola se bune? Lako je uvijek napadati Fifu i Uefu, ali situacija je jasna: ako igraš manje, smanjuju se plate. Ako neko treba da se žali, to su radnici u fabrikama koji zarađuju hiljadu eura mjesečno. Klubovi su tražili deset utakmica u Ligi šampiona, biće ih osam, to je pravi broj. Nacionalne lige s 18 ekipa bile bi korisnije, ali predsjednici se ne slažu. Trebali bi da shvate da su dva nacionalna kupa previše", kazao je Čeferin.

Osvrnuo se i na projekat Superlige, koji je propao vrlo brzo nakon što je izašao u javnost, ali čelni ljudi Juventusa, Real Madrida i Barselone se još uvijek zalažu za njega.

Slovenac je otkrio da s glavnim čovjekom Juventusa Andreom Anjellijem, čijoj je kćerki bio kum na krštenju, više nije ni u kakvim odnosima.

"S Anjelijem nemam nikakav odnos. S Perezom sam se sreo u Parizu i poštovao sam protokol, čestitao sam mu. Ne mogu da očekujem ​​da će Uefa biti moje vlasništvo. Uefa nije monopol i svi su slobodni da odluče da li će biti u njoj. Mogu da učestvuju u našim kupovima ili organizuju svoje, ali onda je logično da ne igraju u našim, zar ne? Kakva god bila odluka suda, ništa se ne mijenja: projekat je mrtav jer niko ne želi da učestvuje. Vidim samo tri čovjeka bijesna na sve, ali sad je gotovo", kazao je Slovenac.

Bonus video: