Milija Savović više nije trener Sutjeske

Na sjednici Upravnog odbora kluba konstatovano da je sporazumni prekid saradnje sa šefom stručnog štaba "najbolja opcija za obje strane"

15405 pregleda 45 komentar(a)
Savović, Foto: Meridianbet 1.CFL
Savović, Foto: Meridianbet 1.CFL

Milija Savović više nije trener Sutjeske. Klub je saopštio da je došlo do sporazumnog raskida saradnje.

"Na sastanku sa šefom stručnog štaba, dogovoren je modalitet, dok je na sjednici Upravnog odbora Fudbalskog kluba 'Sutjeska-Nikšić' odlučeno da se sporazumno raskine saradnja sa prvim strategom plavih Milijom Savovićem", navode iz kluba.

Podsjećaju da je Savović u Sutjesku stigao na početku prethodne sezone iz Jezera, sa kojim je prvo izborio plasman u 1.CFL, a nakon toga uspio, mimo svih očekivanja sportske javnosti, da bez većih problema izbori opstanak u ligi.

"Po dolasku na stadion kraj Bistrice, za kratko vrijeme sastavio je i pripremio ekipu koja je u evropskim mečevima prvo izbacila gruzijsku Gagru, a nakon toga se odlično predstavila u dvomeču sa Makabijem iz Tel Aviva, gdje smo do poslednjeg trenutka bili u igri za prolaz u naredno kolo. Plavi su pod kormilom Milije Savovića u prethodnoj sezoni Telekom 1. CFL igrali fenomenalno i sa 75 osvojenih bodova dominantno osvojili titulu šampiona", dodaju iz Sutjeske.

Pred početak nove sezone, podsjećaju, uslijedile su promjene u igračkom kadru.

"Klub je imao velike ambicije u UEFA takmičenjima, ali smo na kraju u Ligi šampiona i Ligi konferencija odigrali četiri meča bez postignutog pogotka (dvomeči sa Ludogoretsom i Klaksvikom). Ekipa nije imala najbolji početak ni u crnogorskom šampionatu gdje smo u prva tri kola osvojilli četiri boda, pa je na sjednici UO FK 'Sutjeska - Nikšić', imajući u vidu sve gore navedeno, donijeta odluka da je sporazumni prekid saradnje sa šefom stručnog štaba najbolja opcija za obje strane. Šefe, hvala na svemu i želimo Vam puno uspjeha u daljoj profesionalnoj karijeri", zaključuje se u saopštenju.

Sutjeska je u prva tri prvenstvena kola osvojila četiri boda.

Portal Onogošt je ranije objavio da bi ekipu Sutjeske mogao da preuzme Boris Miličković, koji je do sada bio u stručnom štabu Savovića, a bio je i koordinator omladinske škole.

Fudbalsku karijeru počeo je u Sutjesci, gdje je dugo bio i trener mlađih kategorija, a vodio je i pionirsku i kadetsku reprezentaciju Crne Gore.

Bonus video: