Deset godina snova, Luka Modrić: Svaka sezona u Realu mi je kao prva

Hrvatski vezni igrač, koji će idućeg mjeseca napuniti 37 godina, došao je u Real Madrid u 27. avgusta 2012. iz londonskog Totenhama. Od tada je u bijelom dresu osvojio 21 trofej, a čak pet puta trijumfovao u Ligi šampiona

7779 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Kapiten hrvatske reprezentacije Luka Modrić, koji je prije tačno deset godina došao u Real Madrid, rekao je da je igranje na Santjago Bernabeu "poput sna iz kojeg i dalje ne želi da se probudi”.

"Potpisivanje za Real Madrid bila mi je jedna od najboljih odluka u životu", izjavio je Modrić za As.

Hrvatski vezni igrač, koji će idućeg mjeseca napuniti 37 godina, došao je u Real Madrid u 27. avgusta 2012. iz londonskog Totenhama. Od tada je u bijelom dresu osvojio 21 trofej, a čak pet puta trijumfovao u Ligi šampiona.

"Već je prošlo deset sezona ovdje, no svaku od njih sam počinjao kao da mi je prva. Ove godine smo već osvojili četiri titule, a još puno ih je ispred nas", rekao je Modrić.

Real Madrid je u prošloj sezoni osvojio pehar Lige šampiona, naslov prvaka Španije i pobjednika Super kupa Španije, a slavio je i u evropskom Super kupu.

Modrić je u junu produžio ugovor s klubom za dodatnu sezonu, do 30. jula 2023.

"Osjećam svakodnevno koliko sam drag navijačima Real Madrida. Zbog toga to nastojim da vratim na terenu. Bernabeu mi je posebno mjesto", napomenuo je.

Modrić, koji je odigrao 439 utakmica za Real, u subotu je trenirao sa saigračima pripremajući se za nedjeljno gostovanje Espanjolu. Realov trener Karlo Anćeloti rekao je na konferenciji za medije da je Modrić dolaskom u klub "pronašao najbolje mjesto za pokazivanje svog kvaliteta".

"Bio je to dobar transfer za Real Madrid, ali i za njega. Uvijek igra dobro, na jako visokoj nivou. On može i dalje da igra ovdje, jer vidim da je svjež i motivisan. Vjerujem da će nastaviti i nakon ove sezone", izjavio je Anćeloti.

Modrić, najstariji igrač u ekipi, prošle subotu je postigao pogodak i asistirao za gol u pobjedi (4:1) nad Seltom na gostovanju u Vigu.

Bonus video: