Klop ne zna za pobjedu u Napulju, Inter protiv Bajerna traži iskupljenje za poraz u gradskom derbiju

Večeras na programu mečevi 1. kola u grupama A, B, C i D

5632 pregleda 0 komentar(a)
Trening Liverpula pred odlazak u Napulj, Foto: Reuters
Trening Liverpula pred odlazak u Napulj, Foto: Reuters

U posljednje četiri godine mali broj ekipa može da se pohvali da ima pozitivan skor protiv Liverpula u Ligi šampiona. Real Madrid je savladao “redse” u finalima 2018. i 2022. godine, a još jedna ekipa može da kaže da joj “leži” tim Jirgena Klopa.

Riječ je o Napoliju, koji nije izgubio tri posljednja duela sa “redsima”. Italijanski i engleski tim bili su u istoj grupi u sezonama 2018/2019. i 2019/2020, a na ta četiri meča u grupnoj fazi Napolitanci su slavili dva puta, jedan meč je završen neriješeno, a jednom je bolji bio engleski gigant.

Upravo će duel Napolija i Liverpula na stadionu “Dijego Armando Maradona”, između ostalog, obilježiti večerašnji program u Ligi šampiona.

- Ponovo smo u Ligi šampiona. Liverpul je jedan od najboljih timova u ovom takmičenju, ali ćemo pokušati da ih pobijedimo. Oni igraju totalni fudbal, pokušavaju da preko Salaha i Dijasa forsiraju igru jedan na jedan, ne daju protivniku da diše - analizirao je igru rivala trener Napolitanaca Lućano Spaleti.

Menadžer Liverpula Jirgen Klop nikada u karijeri nije slavio u Napulju.

- Nisam u Napulju pobijedio ni sa Liverpulom, ni sa Dortmundom. Dobra su ekipa, igraju dobar fudbal sa visokim intenzitetom, imaju različite pristupe igri. Spaleti je dobar trener i niko ne treba da bude iznenađen kako igra Napoli - smatra Njemac.

Drugi derbi večeri je susret Intera i Bajerna na “Meaci”. Italijanska ekipa je u subotu u gradskom derbiju poražena od Milana i sada je potrebna reakcija. A protivnik u ovom trenutku nije mogao da bude teži.

- Čeka nas jak protivnik i potrebna nam je pomoć navijača. Bajern je kandidat za titulu. Ukoliko želimo da prođemo grupu, moramo da osvojimo minimum 10 bodova. Komplikovanije je nego prošle sezone - ocijenio je trener Intera Simone Inzagi.

Bavarci su prošle sezone grupnu fazu završili sa maksimalnim učinkom, uz 22 postignuta, te svega tri primljena pogotka. Ali, na posljednja dva meča u Bundesligi su osvojili dva boda.

- Gledao sam njihova posljednja dva meča. Bili su superiorni, uprkos tome što nisu pobijedili. Oni su jedan od najboljih klubova u Evropi - kazao je Inzagi.

Atletiko Madrid bez povrijeđenog Stefana Savića dočekuje Porto. "Kolćonerosi" su imali sreće na žrijebu, u grupi su još Klub Briž i Bajer iz Leverkuzena.

"Prošle sezone smo imali dobru kampanju u Ligi šampiona. Dobro smo igrali i sada to moramo da ponovimo. Ekipa raste, agresivniji smo nego prošle sezone", ocijenio je trener Atletika Dijego Simeone.

Trener Porta Seržo Konseisao pohvalno je govorio o večerašnjem rivalu.

"Nije mi dosadno da gledam utakmice Atletika. Dosadno mi je da gledam druge ekipe koje protiv "kolćonerosa" razmjenjuju 500 pasova i ne mogu da pronađu rješenje. Atletiko je jak, konkurentan tim. Volim ekipe poput Madriđana, jer vode računa o svakom detalju u igri", rekao je Portugalac.

Večeras – grupa A:

Ajaks - Rendžers (18.45)

Napoli - Liverpul (21)

Grupa B:

Atletiko M. - Porto (21)

Klub Briž - Leverkuzen (21)

Grupa C:

Inter - Bajern (21)

Barselona - Plzenj (21)

Grupa D:

Totenhem - Marsej (21)

Ajntraht - Sporting (18.45)

Bonus video: