Budućnost se oprostila od odbrane trofeja, treća sreća za Dečić - preudila prečka u penal seriji

Dečić nakon dva poraza u finalima Kupa Crne Gore od Budućnosti, penalima eliminisao "plave" 5:4 (1:1)

6103 pregleda 9 komentar(a)
Bećiraj bivšem klubu dao gol iz igre i sa penala, Foto: Fscg.me
Bećiraj bivšem klubu dao gol iz igre i sa penala, Foto: Fscg.me

Nakon dva uzastopna poraza od Budućnosti u finalima Kupa Crne Gore, treća sreća za Dečić!

U derbiju osmine finala Kupa Crne Gore Tuzani su eliminisali Budućnost, koja se oprostila od odbrane trofeja. Dečić je slavio penalima 5:4, nakon što nakon 90 minuta nije bilo pobjednika - 1:1.

Presudila je prva serija penala, u kojoj je Andrija Ražnatović pogodio prečku. Ostalih devet izvođača su bili sigurni, a ljetošnje pojačanje Dečića iz redova "plavih" Igor Ivanović je bio posljednji, peti izvođač za Dečić. Slavlje Tuzana krenulo je nakon njegovog gola.

Domaćin je agresivnije ušao u utakmicu, ali ne bez doze opreza zbog podatka da je u derbi ušao nakon dva teška poraza u prvenstvu, a sa druge strane i "plavi" su bili bojažljivi nakon međusobnog poraza pod Goricom na startu prvoligaške sezone.

Budućnost se opredijelila za kontru, ali je ipak do prednosti u 33. minutu došla nakon fantastične akcije. Poveo je Argentinac Lusero, dodao Zoranu Petroviću koji je odigrao dupli pas sa Vasilijem Terzićem. On je ostao usamljen na lijevoj strani i dodao do Stefana Miloševića koji je sa desetak metara pogodio ispod prečke.

Uslijedila je ofanziva domaćina, ali je nakon akcije Danila Pešukića i Predraga Kašćelana, Ivanović za malo bio kratak na desnoj stativi. U 40. minutu Draško Božović je izveo korner, lopta je ispala iz ruku golmana "plavih" Miloša Dragojevića a to je iskoristio Andrej Bajović da odmah šutira ali do desne stative od koje je loptu iskusno u mežu bivšeg tima ubacio Fatos Bećiraj.

Budućnost je bila agilnija u drugom poluremenu ali bez nekih izrazitih prilika.

Pred penal seriju trener Tuzana Vladimir Janković je povjerenje ukazao iskusnom golmanu Pavlu Velimiroviću, nakon što je odlično branio starter Dušan Marković.

Janković je povjerenje da šutiraju penale ukazao najiskusnijim, prvo Draško Božović, pa Bećiraj, Stefan Denković, kapiten Marko Tući i Ivanović. Nijedan od njih nije dozvolio Dragojeviću da bude blizu lopti.

Sa druge starne Velimirović je svaki put pogodio stranu, ali nakon prečke Ražnatovića nije uspio da zaustavi udarce Marka Simića, Marka Bakića, Terzića i Miloševića.

Bonus video: