Futsal majstori u Podgorici, Crna Gora protiv "brazilskog" Kazahstana

Meč sa Kazahstanom igra se od 18 časova

3166 pregleda 0 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Srijeda je veliki sportski dan u Podgorici - rukometna reprezentacija Crne Gore od 18 sati igra sa Kosovom kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Bemax areni, sat kasnije u Morači košarkaši Budućnost Volija dočekuju Hamburg na startu Evrokupa, dok će u sportskom kompleksu Voco naša futsal selekcija igrati sa jednom od najjačih svjetskih ekipa.

Crna Gora u drugoj rundi grupe 5 Glavne runde kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo dočekuje Kazahstan, koji je na šampionatu svijeta, održanom prošle godine, zauzeo četvrto mjesto - uz Španiju i Portugal, to je trenutno najbolji predstavnik evropskog futsala.

"Očekuje nas utakmica sa Kazahstanom, koja je, uz Španiju, možda i najbolja ekipa u Evropi, tako da je jasno ko je favorit u predstojećem duelu. Do sada smo imali priliku da ih gledamo samo na završnicama velikih takmičenja, a sada smo došli u situaciju da igramo zvanične utakmice sa njima", kazao je selektor Sveto Ljesar.

Kazahstanski tim vode Brazilci, u sastavu bi sjutra trebalo da ih bude trojica - golman Leo Igita, te Tajnan da Silva i Daglas Žunior.

"U sklopu priprema za ovaj meč, sa Sjedinjenim Američkim Državam smo odigrali dvije utakmice zatvorenog tipa u Umagu, gdje smo dali šansu igračima koji su do sada dobijali manju minutažu. Siguran sam da će moji igrači u duel sa Kazahstanom ući maksimalno motivisano, ali sam takođe svjstan da će nam trebati i doza sreće da dođemo do povoljnog rezultata", kazao je selektor Ljesar.

Na spisku kandidata za sjutrašnji meč su

golmani: Milun Sekulić (KMF Titograd), Borislav Ćirković (KMF Nikšić), Luka Živković (KMF Dolcinium);

igrači: Kenan Tafić, Lazar Vulanović (KMF Ulcinj), Goran Delić (Bajo Pivljanin), Ivan Asanović, Ivan Mugoša (KMF Dolcinium), Filip Marković, Pavle Vukčević, Ilija Mugoša, Balša Đurković, Nikola Cimbaljević, Aleksandar Obradović (KMF Titograd), Miloš Koprivica (KMF Nikšić), David Puletić (KMF Onogošt), Nikola Vidaković, Eldin Ćorović (KMF Brskovo), Kosta Vuković (Šibenik, Hrvatska), Luka Vuletić (AEK, Grčka).

Meč sa Kazahstanom igra se od 18 časova.

U prvom kolu ove grupe, Crna Gora je upisala poraz na gostovanju Sloveniji (3:1).

Bonus video: