Homofobija i dalje problem Premijer lige, Mančester junajted osudio postupke svojih navijača

Navijači "đavola" homofobnim povicima izazvali buru na Ostrvu, Mančester junajted ponosan na ranzolikost svoje publike

8092 pregleda 0 komentar(a)
Ten Hag se ogradio od povika sa dijela za navijače njegove ekipe, Foto: Reuters
Ten Hag se ogradio od povika sa dijela za navijače njegove ekipe, Foto: Reuters

Navijači Mančester junajteda skandirali su homofobne uvrede na utakmici protiv Čelsija juče (1:1).

Postupke navijača osudili su iz oba kluba, ali i FA Engleske.

"Očito, imamo još puno posla", bio je rezigniran Grem Poter, trener Čelsija, dok je njegov kolega na klupi "đavola" Erik ten Hag osudio navijače svog tma:

"Mančester junajted ne treba povezivati sa tim navijačima"!

"Homofobiji, kao ni svim drugim oblicima diskriminacije, nema mjesta u fudbalu a Junajted je ponosan što ima raznoliku bazu navijača. Radimo na tome da incidenata poput onih koji su se nažalost dogodili na "Stamford bridžu" bude što je moguće manje. Nastavićemo borbu protiv diskriminacije, kako na stadionima, tako i na društvenim mrežama. To uključuje i rad s navijačima - objasnićemo im kako diskriminišući povici ljte sev oko njih", stoji u saoptenju kluba sa Old Tarforda..

Oglasio se i FA:

"Kategorički smo protiv bilo kakvog oblika diskriminacije. Posvećeni smo stvaranju sigurnog okruženja za sve i želimo da ono uistinu uključuje sve navijače i ne izazove mržnju na terenu i izvan njega. Vjerujemo da je fudbal igra za svakoga. Nastavićemo davati sve od sebe i koristiti uticaj kako bismo promijenili situaciju”, stoji u saoštenju FA.

Na jučerašnjoj utakmici timovi su održali skup podrške predstavnicima LGBTQ+ zajednice. Kapiteni Mančester junajteda i Čelsija nosili su trake u duginim bojama.

Bonus video: