Bosanci popustili pod pritiscima - ništa od utakmice sa Rusijom

Nakon velikih pritisaka iz zemlje i inostranstva, ali i najava nekih najvažnijih igrača da se neće odazvati, Nogometni/Fudbalski savez BiH (NFSBiH) je odustao

2875 pregleda 1 komentar(a)
Foto: www.nfsbih.ba
Foto: www.nfsbih.ba

Od utakmice Rusija - BiH, koja je bila planirana za 19. novembar u Sankt Peterburgu, neće biti ništa.

Nakon velikih pritisaka iz zemlje i inostranstva, ali i najava nekih najvažnijih igrača da se neće odazvati, Nogometni/Fudbalski savez BiH (NFSBiH) je odustao.

„Na današnjoj sjednici Izvršnog odbora Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH, utakmica koja je planirana za 19. novembar je odgođena. Predsjednik NS/FS BiH, gdin. Vico Zeljković, konstatovao da se odigravanje ove prijateljske utakmice prolongira za neki naredni termin”, piše na sajtu NFSBiH.

Rusija je izbačena iz svih takmičenja pod okriljem Fife zbog rata sa Ukrajinom, ali joj je dozvoljeno da igra prijateljske utakmice.

Ali, sa „zbornajom” malo ko želi da igra, pogotovo od kvalitetnijih reprezentacija, da bi poziv prihvatili iz NFSBiH, za šta je, navodno, trebalo da dobiju 200.000 dolara.

Ta vijest je izazvala ljutnju u javnosti, a kapiten Edin Džeko i Miralem Pjanić su prvi digli glas, poručili da neće igrati taj meč i dali podršku Ukrajini.

Pritisak je uspio...

Bonus video: