Budućnost voli da igra sa Jedinstvom, Sutjeska protiv Rudara mora da drži korak za liderom

Lider ide u Bijelo Polje, aktuelni šampion Sutjeska čeka Pljevljake

4307 pregleda 2 komentar(a)
Foto: FK Budućnost
Foto: FK Budućnost

U pet različitih termina je danas na programu 16. kolo Meridianbet 1. CFL. Fudbalski dan počinju Jezero i Iskra od 13 sati, a zatvaraju Arsenal i Dečič od 17.

Na osnovu forme, jer su obje ekipe u posljednjih pet kola osvojile po 11 bodova, derbi se igra u Bijelom Polju, gdje Jedinstvo Franca dočekuje Budućnost.

"I oni imaju dva remija, pa tri pobjede i čeka nas teška utakmica. Znamo da su naročito opasni na svom stadionu, ali mi se fokusiramo na svoju igru. To nam je donijelo tri uzastopna trjumfa nad ekipama koje su takođe u sjajnoj formi", rekao je Vasilije Terzić, mladi vezista Budućnosti.

Budućnost i Jedinstvo su od 2006. godine odigrali 18 međusobnih duela. Bjelopoljci ne znaju za trijumf - 14 pobjeda su upisali “plavi”. Posljedni put su slavili u Kupu - u Bijelom Polju je bilo 1:0.

Budućnost je lider, a aktuelni šampion Sutjeska drugoplasirana sa bodom manje. Danas kraj Bistrice stiže Rudar.

"Igramo protiv Rudara već treći put, slavili smo u Kupu u Pljevljima, ali to i pogled na tabelu nas ne zavarava. Igraju tvrdo, namučili su Budućnost pod Goricom. Mi smo u odličnom raspoloženju nakon pobjede u derbiju nad Dečićem, uz to nam se vraćaju Konrad i Krstović koji su odradili kartone", naglasio je trener Sutjeske Nenad Brnović.

Parovi 16. kola:

Jezero - Iskra 13.00

Jedinstvo Franca - Budućnost 14.00

Sutjeska - Rudar 15.00

Petrovac - Mornar (igra se u Golubovcima) 16.00

Arsenal - Dečić (Trening kamp FSCG) 17.00

Bonus video: