Radulović: Tanka je linija od euforije do razočaranja, želimo da pošaljemo poruku navijačima

Crna Gora u četvrtak od 18 sati dočekuje Slovake, a u nedjelju od 15 časova gostuje Sloveniji u Ljubljani

9022 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

U predvečerje Mundijala, a u rukometnoj euforiji, naša fudbalska reprezentacija igra dva prijateljska meča - motiva i želje da se utakmice sa Slovačkom i Slovenijom odigraju na maksimalnom mogućem nivou neće nedostajati, kazao je selektor Miodrag Radulović.

Crna Gora u četvrtak od 18 sati dočekuje Slovake, a u nedjelju od 15 časova gostuje Sloveniji u Ljubljani, na stadionu koji se nalazi uz dvoranu Stožice, gdje će "lavice" igrati ili za bronzu, ili za zlato.

"Ne postoji problem da se igrači motivišu, oni uvijek imaju posebnu energiju kada su u reprezentaciji", kaže Radulović.

Crna Gora želi da godinu zatvori na lijep način, nakon razočaranja koje je doživjela u septembru, kada je bila tako blizu, a na kraju i tako daleko od baraža za EURO 2024. i plasmana u A Ligu nacija.

"Kod nas je uvijek tako - tanka je linija od euforije do razočaranja. Mi želimo da u ove dvije utakmice pošaljemo poruku navijačima pred mart i kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, kao i da u dobroj atmosferi dočekamo novi početak", kaže Radulović.

Crna Gora će u kvalifikacijama igrati sa Mađarskom, Srbijom, Bugarskom i Litvanijom, a naredna dva meča biće dobri testovi...

"Slovenija igra u sistemu koji je sličan onome u kome igra Srbija, sa tri defanzivca, dok Slovačka igra sa četvoricom igrača u posljednjoj liniji, kao Bugarska. Igraćemo, dakle, protiv dva različita sistema, što je veoma korisno", ističe Radulović.

A oba sistema, i u narednim prijateljskim, ali i u zvaničnim mečevima, crnogorski tim će napasti sa dvojicom klasičnih napadača - protiv Slovačke i Slovenije to će biti Stefan Mugoša i Nikola Krstović.

"Ako želimo da pobjeđujemo, moramo da igramo sa dva špica - Mugoša i Krstović će biti u tandemu za naredna dva meča. Mugoša mnogo znači, a Krstović je igrač u velikom naletu, u formi... Nije bio sa nama u septembru protiv BIH i Finske, mnogo nam je falio. Sada je zdrav i spreman", kazao je Radulović koji ne može da računa na Jovetića i Hakšabanovića, dvije važne napadačke opcije, kao i Đurđevića, a otpao je i defanzivac Vujačić.

Slovačka je prvi rival, selekcija koja je u rekonstrukciji, a koja je zbog loših izdanja u C Ligi nacija u kvalifikacije za EURO žrijebana iz petog šešira...

"To je varka, Slovaci su 55. na FIFA listi, dakle bolje su plasirani od nas. Imaju Škrinjara, Hamšika, Lobotku, Pekarika... To je izuzetno dobar i opasan tim", kazao je Radulović.

Bonus video: