Sportski direktor Al Nasra: Nije mi dozvoljeno da kažem da li će Ronaldo doći

Salazar nije potvrdio ni demantovao da je Ronaldo na putu prelaska u Al Nasr

10953 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Sportski direktor saudijskog kluba Al Nasr, Marselo Salazar, rekao je da ne smije da priča o pregovorima sa portugalskim fudbalerom Kristijanom Ronaldom.

Ronaldo je uoči Svjetskog prvenstva napustio Mančester junajted poslije kontroverznog intervjua u kome je oštro kritikovao upravu kluba i trenera.

Spekulisalo se da bi mogao da pređe u Čelsi, Napoli ili da se vrati u Sporting iz Lisabona, a najviše o odlasku u Al Nasr koji mu, navodno, nudi stotine miliona funti za dvije godine igranja, ali i da bude ambasador Saudijske Arabije u pokušajima da dobije organizaciju Svjetskog prvenstva 2030. godine.

Salazar nije potvrdio ni demantovao da je Ronaldo na putu prelaska u Al Nasr.

"Nije mi dozvoljeno da kažem da ili ne. Sačekajmo da vidimo kako će se stvari odvijati do kraja godine. Kao što vidite, riječ je o pregovorima ogromnih razmjera, ne samo za klub, već i za zemlju i svijet fudbala i moraju da ih vode najviši organi države", rekao je Salazar, prenio je Eurosport.

"Ono što mogu da kažem je da je Kristijano Ronaldo jedan od najboljih u fudbalskoj istoriji. On je za mene uvijek bio primjer kao sportisti, za volju koju pokazuje za pobjedom. A kao Portugalac uvijek navijam za njega", dodao je on.

Salazar se osvrnuo i na kritike kvaliteta saudijske lige.

"Lako je kritikovati nešto što ignorišete. Ovdje sam pet godina i svi fudbaleri sa kojima sam razgovarao su bili vrlo pozitivno iznenađeni kada su stigli ovdje, posebno zbog nivoa lige. Život u Rijadu sa porodicama je bilo prijatno iznenađenje za igrače, uz škole i sve što imamo ovdje", naveo je on.

Ronaldo je početkom mjeseca tokom Svjetskog prvenstva u Kataru rekao da glasine o prelasku u Al Nasr nisu tačne.

Bonus video: