Roma nudi Dibali novi ugovor

Roma želi da aktivira klauzulu u ugovoru 29-godišnjeg Argentinca, koja bi povećala njegovu platu i uklonila klauzulu o odlasku

3464 pregleda 0 komentar(a)
Dibala, Foto: Shutterstock
Dibala, Foto: Shutterstock

Uprava Rome planira da ponudi Paulu Dibali novi ugovor, poslije dobrih igara koje je prikazao, prenijeli su danas italijanski mediji.

Dibala je ljetos, poslije sedam godina u Juventusu, prešao u Romu kao slobodan igrač i potpisao trogodišnji ugovor. Uprkos problemima sa tetivom on je dobro igrao i učestvovao u postizanju 13 golova u 16 utakmica ove sezone.

Roma želi da aktivira klauzulu u ugovoru 29-godišnjeg Argentinca, koja bi povećala njegovu platu i uklonila klauzulu o odlasku.

Dibala sada zarađuje 4,2 miliona eura po sezoni, a novim ugovorom plata bi porasla na šest miliona, dovoljno da automatski ukloni klauzulu prema kojoj bi za 12 miliona eura mogao da napusti Romu i pređe u neki strani klub, a za 20 miliona eura da ode u italijanski klub.

Sve zainteresovane strane moraju da se dogovore o ugovoru i to će potrajati, navodi se. Dibala je zadovoljan u Romi, ali mora da zna kakvi su planovi vlasnika kluba i trenera Žozea Morinja.

Predstavnici kluba i fudbalera sastaće se posle marta na razgovorima o projektu u Romi i budućim planovima.

Bonus video: