Nikšićani već uživaju u Turskoj, povratnik Marković: Sutjeska je moj dom

Izabranici Nenada Brnovića sjutra će protiv ruskog Arsenala iz Tule igrati prvu kontrolnu utakmicu u Antaliji

3909 pregleda 2 komentar(a)
Foto: FK Sutjeska
Foto: FK Sutjeska

Sutjeska, Budućnost, Rudar i Zeta su još prije 15 godina “utabali” stazu crnogorskim klubovima ka Antaliji - mediteranskoj meki za zimske pripreme.

Turska obala Sredozemnog mora nudi sve za savršen rad - od klime, preko terena, hotela, sparing partnera, skauta i emisara drugih klubova koji motre na svakog fudbalera.

Deceniju i po nakon što su prvi crnogorski klubovi stigli do Antalije, međutim, samo dva naša tima iskoristiće sve prednosti koje to mjesto pruža - tri dana nakon Dečića, u Tursku je stigla i Sutjeska, aktuelni šampion i lider Meridijan 1. CFL. Ostali su raštrkani, uglavom po crnogorskom primorju, a trener Budućnosti Miodrag Džudović izrazio je prije nekoliko dana žaljenje što će njegova ekipa gotovo cijele pripreme trenirati - na vještačkim terenima.

I da sve bude kao nekada, Nikšićani su se smjestili u hotelu “Kremlin Palas” - antalijskoj verziji moskovskog Kremlja i Crvenog trga, koji je baš prije 15 godina bio dom tri crnogorska kluba.

Izabranici Nenada Brnovića juče popodne su odradili prvi trening, a već sjutra će protiv ruskog Arsenala iz Tule odigrati i prvu prijateljsku utakmicu.

”Uslovi su odlični, tereni su super, mislim da je Antalija pravo mjesto za pripreme za sve ekipe. Tu je dosta drugih klubova, imaćemo jake protivnike i mislim da su to prave provjere u kojima možemo da testiramo našu snagu. Jesmo već dvije sedmice u trenažnom procesu, ali tako dobre utakmice mogu da nam budu samo plus za prvenstvo”, kaže povratnik u tim Sutjeske Božo Marković, koji je jesen proveo u dresu tivatskog Arsenala.

Osim tulskog Arsenala, Sutjeska će 29. januara igrati protiv ukrajinskog Dnjepra-1, kazakstanski Aksu biće rival u meču koji je zakazan za 2. februar, a slijede mečevi sa letonskom Audom (5. februar) i makedonskim Sileksom (7. februar).

Povezani članci

24. Januar 2023.

Sutjeska stigla u Antaliju (FOTO)

Marković se vratio nakon što je zimus iznenada otišao u tivatski Arsenal.

”Šta da kažem o mom povratku osam da je Sutjeska moj dom. Žao mi je zbog svega što se izdešavalo, i kada sam odlazio prvi put, i kada sam odlazio drugi put, ali moja jedina želja je bila da cijelu karijeru provedem u Sutjesci. Dva puta se desilo da se neko ispriječi, nadam se da ovoga puta neće niko i da ću moju igračku karijeru, koliko god bude trajala, završiti u svom voljenom klubu”, kazao je Marković.

Čeka ga borba za trofeje - Sutjeska je na vrhu izjednačena bodovno sa ekipom Budućnosti, a plasirala se i u polufinale Kupa.

”Izuzetno sam zadovoljan, tu sam da pomognem saigračima i ekipi da Sutjeska ove godine napokon dođe do duple krune. Biće izuzetno teško, jer su se i glavni konkurenti pojačali, to su ipak jake ekipe, ali idemo iz kola u kolo. Treba se prvo dobro pripremiti, nadam se da će nas poslužiti i zdravlje, da niko od igrača neće doživjeti neku povredu, da uđemo u prvenstvo u punom sastavu i krenemo od prvog kola onako kako Sutjeska najbolje zna - pobjedama”, poručio je Marković.

Bonus video: