Savić isključen u derbiju, Realov preokret za polufinale Kupa kralja (VIDEO)

"Kraljevski klub" slavio nakon produžetaka (3:1), crnogorski reprezentativac dobio dva žuta kartona u samo tri minuta

13467 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Atletiko je dugo imao kontrolu u madridskom derbiju, vodio golom Alvara Morate, ali je morao da se pomiri sa činjenicom da nema ništa ni od borbe za trofej u Kupu kralja.

Real je na "Santjago Bernabeuu" slavio nakon produžetaka 3:1 i plasirao se u polufinale, pamtiće se i da mu je u tome "pomogao" crnogorski reprezentativac Stefan Savić, iako je u većem dijelu meča bio neprelazan pred golom Jana Oblaka.

Savić je isključen zbog dva žuta kartona prvih desetak minuta prvog produžetka - prvi je dobio u 97. zbog sukoba sa Vinisijusom Žuniorom, drugi već u 99. kada je faulirao Eduarda Kamavingu.

"Kolćonerosi" su poveli u 19. minutu, potom su imali dvije velike šanse sredinom drugog poluvremena preko Antoana Grizmana i Aksela Vicela da vjerovatno riješe pitanje pobjednika.

A onda je Karlo Anćeloti uveo Rodriga koji je po ko zna koji put u dresu Reala bio džoker.

Brazilac je u 79. majstorski poravnao (udarac desnom spoljnjom nakon što je driblao nekoliko igrača Atletika), i od tog momenta je počela dominacija "merengesa".

Ona je pogotovo došla do izražaja nakon isključenja Savića, pa je Karim Benzema u 104. otvorio put velikanu do trijumfa, iako je Atletiko ozbiljno prijetio sa desetoricom...

Tačku je stavio Vinisijus Žunior u 122. minutu.

Večeras je prošao i Atletik Bilbao pobjedom u Valensiji (3:1).

U polufinale su se sinoć plasirali i Barselona - pobjedom nad Sosijedadom (1:0), te Osasuna koja je eliminisala Sevilju (2:1).

Žrijeb je u ponedjeljak.

Bonus video: