Osmajić vodi Vizelu ka Evropi

Crnogorski reprezentativac za vikend stigao do petog gola u sezoni u portugalskom šampionatu

3198 pregleda 0 komentar(a)
Novi gol Osmajića, Foto: Liga Portugal
Novi gol Osmajića, Foto: Liga Portugal

Crnogorski reprezentativac Milutin Osmajić nastavlja sa dobrim partijama u portugalskom šampionatu. Nikšićanin je u prethodnom kolu postigao gol u pobjedi (3:1) Vizele nad Rio Aveom nakon preokreta, pa ga je sajt Sofascore ocijenio sa 7,4 što je najbolja ocjena nekog našeg internacionalca prethodnog vikenda.

Osmajić je bio dvostruki strijelac i prije dvije sedmice protiv Maritima. On je ove sezone postigao ukupno pet pogodaka u Primeiri, a ima i asistenciju.

Vizela se nalazi na sedmom mjestu sa 24 boda, četiri manje od mjesta koje vodi u Evropu.

Na drugoj poziciji je Vukan Savićević (7,2). Fudbaler turskog Giresunspora je protiv Galatasaraja na terenu proveo 90 minuta, dobio je žuti karton, a njegova ekipa je izgubila (4:0).

Savićević je ove sezone odigrao 17 utakmica u Superligi, a Giresunspor je već pet mečeva bez pobjede, pa se nalazi na 14. mjestu sa 21 bodom, dva više od Kasimpaše koja je u opasnoj zoni.

Treći najbolje ocijenjeni crnogorski internacionalac je Ilija Vukotić (7). Cetinjanin je u pobjedi Boaviste nad Portimonenseom (4:2) odigrao dobar meč i bio jedan od najzaslužnijih za trijumf, kojim je prekinuta mini serija od dva meča bez poraza. Boavista je na sredini tabele, na devetom mjestu, sa 24 boda nakon 17 odigranih utakmica.

Učinak crnogorskih internacionalaca
foto: Sofascore

Poslije Vukotića slijedi Adam Marušić (6,6). Lacio je u 20. kolu Serije A na “Olimpiku” remizirao sa Fiorentinom (1:1), a crnogorski reprezentativac je odigrao čitav meč.

Marušić je ove sezone odigrao 20 utakmica u italijanskom šampionatu, a Lacio se nalazi na visokom trećem mjestu sa 38 bodova, koliko ima i četvrtoplasirana Atalanta, odnosno petoplasirani Milan. Inter na drugoj poziciji ima dva boda više.

A Sead Hakšabanović (6,4) vratio se na teren nakon povrede i polako počeo da hvata ritam. Fudbaler Seltika je zaigrao u finišu meča protiv Dandija, a Kelti su taj meč dobili 2:0 i vezali treću pobjedu u Premijer ligi Škotske.

Vezista češkog Jabloneca Vladimir Jovović je bio strijelac u debaklu svoje ekipe na gostovanju Slaviji u Pragu - 5:1. Nekadašnji fudbaler Sutjeske je u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena izjednačio na 1:1, potom je zamijenjen...

Bonus video: