Nastavlja se Liga šampiona: Svi žele ono što ima Real

U utorak se sastaju Pari Sen Žermen i Bajern, te Milan i Totenhem, u srijedu su na programu dueli Borusija Dortmund - Čelsi i Klub Briž - Benfika

3204 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Više od tri mjeseca je prošlo od posljednje utakmice u Ligi šampiona u sezoni 2022/23. Grupna faza je zbog Mundijala u Kataru završena još 2. novembra prošle godine, a 14. februar je dan kada se elitni evropski fudbal vraća na najveću scenu - utakmicama osmine finala.

Pred početak nokaut faze bukmejkeri nemaju dilemu da je Mančester siti prvi favorit za titulu. Klub koji je igrao finale 2021, kada je bolji bio Čelsi, nikada u istoriji nije bio prvak Evrope, a odavno nije ni bio u težem momentu.

“Građanima”, naime, prijeti kazna od strane Premijer lige zbog navodnih finansijskih nepravilnosti, a dvomeč sa njemačkim Lajpcigom treba da pokaže da li je i koliko tim Pepa Gvardiole uzdrman zbog novih dešavanja...

Bajern i Pari Sen Žermen, drugi i treći favorit, sastaće se već u osmini finala, a prva utakmica je u utorak na Parku prinčeva. Veliko je pitanje da li će “sveci” biti kompletni, jer su povrijeđeni Lionel Mesi i Kilijan Mbape.

I četvrti i peti favorit po kladionicama će u direktnom duelu odlučivati o putniku u četvrtfinale - na redu je okršaj velikana, Liverpula i Real Madrida, koji su ovo takmičenje osvajali 20 puta (“kraljevski klub” ima čak 14 pehara).

Liverpul i Real prvi meč igraju na “Enfildu” 21. februara, a tim Karla Anćelotija je dobru uvertiru za nastavak sezone napravio u subotu kada je u Maroku stigao do titule prvaka svijeta. Upravo se o Anćelotiju pisalo posljednjih dana zbog mogućnosti da preuzme reprezentaciju Brazila na ljeto.

"Ne idem iz Madrida, osim ako me ne otjeraju. Nikada nisam imao namjeru da preuzmem reprezentaciju Brazila, to su bile dezinformacije", rekao je Anćeloti nakon što je ESPN objavio da je Italijan čak i prihvatio ponudu “karioka”.

Anćeloti je bio zadovoljan poslije trofeja i pobjede nad saudijskim Al Hilalom u finalu - 5:3.

Liga šampiona
foto: Vijesti/Jelena Bujišić

"Ovo je važna titula za sve nas u Madridu. I biće podsticaj da se dobro pripremimo za nastavak sezone, pošto nam je potrebno dosta samopouzdanja", istakao je Anćeloti.

Poslije Sitija, Bajerna, PSŽ-a, Liverpula i Reala, bukmejkeri najviše vjeruju Napoliju, kojeg čeka dvomeč sa Ajntrahtom.

I nije im ni čudo, jer su Napolitanci ubjedljivo prvi u Seriji A, imaju dvocifrenu razliku u odnosu na pratioce, a ostavili su fenomenalan utisak i u grupnoj fazi Lige šampiona, gdje su u konkurenciji Liverpula, Ajaksa i Rendžersa osvojili 15 od mogućih 18 bodova. I to uz 20 postignutih golova u šest mečeva...

Parovi osmine finala:

Utorak (14. februar): Milan - Totenhem, PSŽ - Bajern;

Srijeda (15. februar): Borusija Dortmund - Čelsi, Klub Briž - Benfika;

Utorak (21. februar): Liverpul - Real Madrid, Ajntraht - Napoli;

Srijeda (22. februar): Inter - Porto, Lajpcig - Mančester siti.

Svi mečevi se igraju u 21 sat.

Bonus video: