Marko Simić: Čeka nas 18 finala

Sprint za titulu - iskusni defanzivac Budućnosti Marko Simić najavljuje nastavak borbe za šampionski pehar u Meridian 1. CFL

4770 pregleda 4 komentar(a)
Marko Simić, Foto: FK Budućnost
Marko Simić, Foto: FK Budućnost

Atmosfera u timu, zajedništvo i kvalitet aduti su Budućnosti u proljećnom sprintu za titulu, smatra defanzivac podgoričkog tima, nekadašnji crnogorski reprezentativac Marko Simić.

Budućnost i Sutjeska će bodovno poravnati ulaze u nastavak prvenstva, s tim što su Nikšićani virtuelno prvi zbog gol-razlike - ako i na kraju sezone dva tima budu izjednačena, kao presudan parametar odlučivaće skor u međusobnim duelima. U njima je Budućnost trenutno bolja (obje pobjede protiv Sutjeske).

Odlučivaće, dakle, svaki bod, svaki gol, kako u dva preostala međusobna susreta, tako i u ostalih 16 koji čekaju Podgoričane i Nikšićane. Dečić i Arsenal na trećem mjestu kasne devet bodova i teško će moći da se uključe u šampionsku trku.

Meridian 1. Crnogorska fudbalska liga nastavlja se u subotu, mečevima 20. kola.

”Ponoviću se i stvarno tako mislim, nijedna utakmica neće biti laka. Do kraja sezone ih imamo još 18, svaku moramo da shvatimo kao da je finale, u svaku moramo da uđemo sa ogromnom željom za pobjedom. Samo tako ćemo doći do cilja koji je svima jasan i koji svi želimo, a to je titula”, rekao je 35-godišnji Simić u razgovoru za klupski sajt.

Budućnost, po njemu, ima i posebnu obavezu i odgovornost kao najtrofejniji klub u samostalnoj Crnoj Gori (pet titula, četiri trofeja u Kupu).

”Igramo u najvećem klubu, samim tim očekivanja su od nas uvijek najveća. I moramo da budemo spremni da odgovorimo na to”, dodao je nekadašnji igrač Bate Borisova, Kajzerispora, Hapoela Tel Aviva, Rostova, Pahtakora i letonske Liepaje.

Težak zadatak imaju izabranici Miodraga Džudovića na startu nastavka, u subotu gostuju Petrovcu od kojeg su u prvom dijelu sezone izgubili 4:2 u gostima, a nisu ga pobijedili ni kod kuće (3:3).

”Ne samo utakmica sa Petrovcem, već cijeli drugi dio sezone će biti izuzetno težak. Znamo da nema lakih utakmica, zato moramo da budemo sto odsto spremni i fokusirani u svakom trenutku. Mi iz vikenda u vikend imamo samo jedan cilj - to je pobjeda”, ističe Simić.

Budućnost je tokom priprema u Budvi i na svom kampu u Podgorici odigrala šest prijateljskih utakmica. Posljednju, koja hrabri stručni štab, “plavi” su protiv srpskog drugoligaša Zlatibora riješili pobjedom od 4:0.

”Radili smo jako, ali smo odradili dobar pripremni period, svi mi zajedno. Mislim da smo se kvalitetno spremili i da potpuno spremni dočekujemo nastavak sezone”, zaključuje Simić.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: