Srđan Radonjić: Deli nas je ujedinio, za njega i 200 odsto

Član stručnog štaba Mornara Srđan Radonjić ističe koliko su zdravstveni problemi trenera Andrije Delibašića uticali na ekipu

13663 pregleda 8 komentar(a)
Radonjić i Delibašić slave sve bolje rezultate Barana, Foto: FSCG
Radonjić i Delibašić slave sve bolje rezultate Barana, Foto: FSCG

Računajući samo posljednjih pet mečeva, jedan iz posljednjeg kola prvog dijela sezone i četiri iz nastavka, najbolji učinak u crnogorskom fudbalskom šampionatu ima tim koji je kraj jeseni dočekao kao kandidat za ispadanje.

Mornar je na pauzu otišao pobjedom nad Dečićem, da bi na startu proljeća od mogućih 12 osvojio deset bodova. I sada je na četiri koraka od trećeg mjesta, a devet udaljen od posljednje pozicije.

- Nismo još ništa uradili. Na klackalici smo, blizu opasne zone, a blizu i evropske scene. I bićemo na klackalici do kraja, jer takva je liga, izjednačena. Zato - meč po meč, bod po bod - rekao je Srđan Radonjić, pomoćni trener Barana.

Uvod za drugi dio šampionata bio je šokantan, nakon što je šef stručnog štaba Andrija Delibašić imao ozbiljne zdravstvene probleme.

- Bio je to pravi “udar” za sve, posebno za mene, koji sam sa njim bio 24 sata. Dugogodišnji smo prijatelji, ne samo saradnici. I igrače je pogodila cijela situacija, ali kao da nas je ujedinila, kao da nam je dala dodatni impuls i motiv - kazao je Radonjić.

Bivši proslavljeni fudbaler se, srećom, oporavlja, uz ekipu je...

- Zajedno smo u priči, ali preuzeo sam više obaveza, jer je najvažnije da Deli smanji stres, da se čuva, a ja ću za njega i zbog njega davati i 200 odsto. Tako razmišljaju i momci, hvala im na tome. Takođe, ispalo je tako da je ovo jedan dio mog trenerskog sazrijevanja, te da sam na ovaj način osjetio žar prvoligaškog takmičenja - istakao je Radonjić.

Mornar je imao i prilično aktivan prelazni rok, bilo je dosta promjena u sastavu.

- Bilo je dosta odlazaka, ali smo uspjeli da “skockamo” tim. Znali smo da neki fudbaleri mogu mnogo bolje nego što su pokazali u prvom dijelu prvenstva - poručio je Radonjić.

Dolazak Fatosa Bećiraja, pomalo neočekivan, bio je “premija”. Dao je dva gola za šest bodova, oba u “90 plus” - protiv Sutjeske za 3:2 (od 0:2) i Jedinstva za 1:0.

- Nakon odlaska iz Dečića je imao ponude iz inostranstva, a htio je da ostane u Crnoj Gori zbog porodice. Znali smo šta će da nam donese, i kao igrač i kao čovjek. Osim golova nam je donio jak uticaj na svlačionicu - kaže Radonjić.

Veoma važan dio u Mornarovoj priči jeste podrška koju je imao stručni štab u trenucima krize.

- Vjerovatno bi u drugom našem klubu treneri dobili otkaze, ali ljudi koji vode Mornar, predsjednik Mićo Perović i sportski direktor Mitar Novaković, vjerovali su u nas. Mi smo, zapravo, u prvom dijelu prvenstva igrali bolje nego što su govorili rezultati, nismo imali takmičarsku žustrinu i stav. I to smo u pauzi željeli da promijenimo. Dajemo prostor i mladima, nastupamo i sa trojicom bonus fudbalera - Ljuticom (17 godina), Vukotićem (18) i Cvijovićem (20) - zaključio je Radonjić.

Bonus video: