Mugoša najavljuje derbi sa Srbijom: Pred ovaj meč nema druge priče osim sportske

"Srbija je pokazala da je ozbiljna reprezentacija, naročito u Ligi nacija. Poštujemo je, ali najviše cijenimo sebe. Nadam se da ćemo dobiti vjetar u leđa od navijača i da ćemo doći do željenog rezultata", kaže crnogorski napadač

15493 pregleda 21 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Nije to bila posebno kvalitetna partija crnogorskih fudbalera u Razgradu, ali trend dobrih rezultata na startu ciklusa je nastavljen i u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024.

"Hrabri sokoli" su se vratili iz Bugarske sa tri boda koja im je donio Nikola Krstović i odmah se fokusirali na ono što slijedi u ponedjeljak - okršaj sa Srbijom pod Goricom, spektakl u najavi...

Nakon trijumfa na premijeri je mnogo lakše prići utakmici sa "orlovima", Crna Gora želi da iskoristi situaciju koju je sama sebi stvorila u prvoj rundi.

"Čeka nas novi izazov, ali prvo da se oporavimo i da probamo da nastavimo pobjednički niz. Sigurno da će biti mnogo teže nego u Bugarskoj, jer Srbija ima kvalitetnu reprezentaciju. Ipak, niko nije nepobjediv i nema straha, ovo je utakmica kao i svaka druga", rekao je napadač Stefan Mugoša.

Srbija je učestvovala na Mundijalu u Kataru, a kvalifikacije za Euro je otvorila rutinskom pobjedom nad Litvanijom (2:0).

"Srbija je pokazala da je ozbiljna reprezentacija, naročito u Ligi nacija. Poštujemo je, ali najviše cijenimo sebe. Nadam se da ćemo dobiti vjetar u leđa od navijača i da ćemo doći do željenog rezultata", dodao je Mugoša.

Duel Crne Gore i Srbije donosi naboj i na tribinama.

"Očekujemo najsportskiju moguću podršku. Nema druge priče, osim sportske. Srbija ima igrače kao što su Vlahović, Tadić, Mitrović, Kostić... To su fenomenalni fudbaleri, ali imamo i mi kvalitete. Možemo da igramo sa svima, to smo pokazali ranije protiv Turske, Holandije, Rumunije. Poštujemo ih, ali ne damo na sebe", jasan je napadač japanskog Visel Kobea.

Crna Gora je u Bugarskoj imala odličnih dvadesetak minuta u prvom poluvremenu, kasnije je dočekala grešku domaćina i preko trija Jovović-Jovetić-Krstović došla do tri boda.

"Ne bih rekao da Bugari nisu dobra selekcija. Imaju mladu ekipu, promijenili su dosta igrača. Možda su ranije imali velika imena, ali su kao tim napredovali sa novim selektorom. Nikome neće biti lako da osvoji bodove u Bugarskoj", istakao je Mugoša.

Nikom neće biti lako ni protiv Crne Gore...

"Proširio se broj kandidata za reprezentaciju. Imamo dužu klupu, što je veoma važno u kvalifikacijama. Praktično svi igrači mogu da pomognu timu. Svi koji su igrali pokazali su da na njih može da se računa", zaključio je Mugoša.

Bonus video: