Totenhem na klupi želi legendu Sitija: "Za mene je najveći posao gdje trenutno radim"

"Kada sam došao u Barlni birao sam ljude i osjećam da sam donio pravu odluku. Ovo je odlično mjesto za rad - vjerujte mi, posebno kada govorimo o otpuštanju menadžera"

6594 pregleda 0 komentar(a)
Kompani, Foto: Reuters
Kompani, Foto: Reuters

Jedanaest godina i kroz zlatnu eru kluba nosio je dres Mančester sitija, radio sa mnogim vrhunskim stručnjacima, a da je uz njih mnogo naučio pokazao je već na početku trenerske karijere.

Vensan Kompani je ove sezone mnogo prije kraja Čempionšipa uveo Barnli u Premijer ligu, a sjajan posao koji radi na "Turf Muru" bio je signal za mnogo moćnije klubove.

Prvi je "zagrizao" Totenhem, koji kao metu "broj 1" na svojoj klupi želi upravo stručnjaka iz Belgije, pišu britanski mediji.

Kompani bi tako bio nasljednik Antonija Kontea u sjevernom Londonu, iako povodom ovog interesovanja nije želio da ponudi konkretan odgovor.

"Ne trošim odgovore na svoju budućnost - rekao sam vam to i prvog dana kada sam stigao ovdje u Barnli, računajući da će jednog dana uslijediti takva pitanja. Dakle, fokusiram se samo na Reading i sljedeće utakmice", istakao je Kompani.

Objasnio je i zbog čega je svojevremeno izabrao Barnli.

"Birao sam ljude i osjećam da sam donio pravu odluku. Ovo je odlično mjesto za rad - vjerujte mi, posebno kada govorimo o otpuštanju menadžera. Za mene i u mojoj glavi uvijek je najveći posao to gdje trenutno radim", zaključio je Kompani.

Bonus video: