Arsenal ispustio bodove, Saka tragičar

Arsenal vodio 2:0 protiv Vest Hema, ali na kraju ostao bez pobjede - 2:2

8857 pregleda 1 komentar(a)
Duel Kerera (Vest Hem) i Žezusa (Arsenal), Foto: Reuters
Duel Kerera (Vest Hem) i Žezusa (Arsenal), Foto: Reuters

Drugi put zaredom fudbaleri Arsenala su imali dva gola prednosti na utakmici Premijer lige, ali na kraju nisu uspjeli da dođu do pobjede - nakon remija u prethodnom kolu sa Liverpulom, ekipa iz Londona danas je u gradskom derbiju, u gostima, remizirala sa Vest Hemom (2:2).

Arsenal je vodio 2:0, domaći su smanjili, a onda je Saka imao priliku da riješi meč, ali je promašio penal. Potom je uslijedila kazna i Vest Hem je osvojio veliki bod u bobi za opstanak.

Nakon 10 minuta izgledalo je da će Arsenal lako doći do nove pobjede. Već u sedmom minutu je poslije kombinacije Edegora i Vajta mrežu zatresao Žezus, da bi tri minuta kasnije, norveški internacionalac duplirao prednost.

Ekipa Dejvida Mojesa nije postojala na terenu tokom 30 minuta, a onda je dobila poklon. Gabrijel je u kaznenom prostoru oborio Paketu, a gol iz penala postigao Benrama.

Do kraja prvog dijela šansu za domaće je imao Zuma.

Početkom drugog dijela Arsenal je mogao da riješi utakmicu - Antonio je u 52. minutu u šesnaestercu igrao rukom, gosti su dobili penal, ali je Saka loše šutirao i lopta je završila pored gola.

Tri minuta kasnije gosti su kažnjeni, a konačan rezultat postavio je Boven.

Do kraja meča je Vest Hem mogao i do pobjede, ali je u finišu meča Antonio glavom pogodio prečku.

Nakon ovog meča Arsenal ima četiri boda više i utakmicu više od Mančester sitija.

Vest Hem je 15. na tabeli sa četiri boda više od Notingem Foresta koji je prvi ispod crte.

Bonus video: