Sav arsenal Tivćana u Danilovgradu

Lijepom igrom u Danilovgradu Arsenal nadigrao Iskru u prvoj utakmici polufinala Kupa Crne Gore - 3:1

5019 pregleda 6 komentar(a)
Na oba fronta debitant je nadomak Evropi, Foto: FSCG
Na oba fronta debitant je nadomak Evropi, Foto: FSCG

Niz sjajnih igara Arsenal je nastavio i u Kupu Crne Gore, pošto je u prvoj polufinalnoj utakmici na stadionu "Braće Velašević" slavio nad Iskrom zasluženi trijumf - 3:1.

U svemu onom što krasi igru izabranika Raja Dragićevića ovog proljeća, uživali su svi osim, naravno, domaćih navijača i igrača Iskre. Kreativno, lucidno, sa čestim promjenama stila od kratkog pasa, uspješnog uprkos teškom terenu, do iznenadih ali preciznih lopti koje su "cijepale" odbranu domaćina.

Uz to, gosti su u Ivanu Bulatoviću imali nevjerovatno raspoloženog napadača, koji je i doveo svoj tim u vođstvo u 15. minutu. U prijemu je stvorio prostor između dvojice defanzivaca, pomjerio loptu i pogodio sa desetak metara.

U 28. minutu Bulatović je sačekao grešku Mitrovića, nesebično dodao do Jasmina Muhovića, ali je on neometan sa sedam metara šutirao preko gola, žaleći se da je teren "popustio" prilikom šuta. To 11 minuta kasnije nije smetalo Bulatoviću da na 45 metara prihvati loptu u trku varkom tijela napravi prostora za solo prodor a onda desnom nogom od prečke duplira prednost.

Igrao se 39. minut, a u 45, je sjajno Bulatović proigrao i Marka Čavora, ali je tukao preko gola.

Sve što je domaćin uspio je gol, ali iz ofsajda u posljednjim trenucima nakon slobodnajka koje je sjajno izvodio Boljević.

I u nastavku je Arsenal nastavio sa lijepom igrom, bez kalkulacija i za uživanje u fudbalu. A kao nagrada došao je pogodak Muhovića sa 13 mestara iskosa sa lijeve srane, udarcem desnom nogom u suprotni ugao. I to nakon odlične akcije i trougla na desnoj strani.

Da Arsenal ima i dobrog golmana, pokazao je Igor Nikić u 53. minutu, kada je nakon slobodnjaka Vladimira Boljevića Nikač šutirao sa sedam metara, ali je dobio samo korner.

U 57. minutu nova bravura Bulatovića, ali je Kordić uspio da "uđe" u šut Borisu Došljaku.

Domaćin je uglavnom bio opasan samo iz prekida, ali i nakon akcija raspoloženog Đorđa Šaletića. On je u 66. minutu umakao po lijevoj strani i sjajno dodao Petru Pavlićeviću, koji je postavio konačnih 1:3. Pavlićević je samo dva minuta ranije ušao u igru.

Do kraja je bilo još prilika, uglavnom ispred gola Kordića ali se rezultat nije mijenjao.

Revanš je 3. maja a domaćin će biti Arsenal

Bonus video: