"Gubite 2:1, imate aut na 25 sekundi do kraja, a igrača nema ni na 35 metara od gola"

Zanimljiv ostrt Dejana Pekovića finiša nedjeljnog meča Jezero - Jedinstvo Franca

7277 pregleda 203 reakcija 4 komentar(a)
Foto: Screenshot/RTCG
Foto: Screenshot/RTCG

Nedjeljni duel Jezera i Jedinstva u 31. kolu Meridian 1. Crnogorske fudbalske lige izazvao je dosta pažnje i završen je ishodom kojim se spakulisalo da će se završiti - pobjedom domaćina, koji je u Beranama slavio istim rezultatom (2:1) kojim je izgubio od istog rivala u Bijelom Polju samo četiri dana ranije.

Veoma zanimljiv ostvrt dešavanja u samom finišu meča dao je Dejan Peković, u emisiji "Fudbal fest" na RTCG.

"Bila je ta utakmica - ja stvarno ne mogu da pričam neke stavri u koje nisam siguran - bilo je potenciranja da su igrali tri za tri, šest za šest... nebitno, ne možemo da komentarišemo stvari za koje nismo sigurni, ali možemo da komentarišemo stvari iz struke", rekao je Peković, koji je izvadio papir - sliku, takozvani "screenshot" posljednje akcije gostujućeg tima - 25 sekundi prije kraja.

"Situacija 25 sekundi prije kraja utakmice - bio je aut za igrače Jedinstva u plavim dresovima dresovima. Na svakoj utakmici na svijetu kada da gubite 25 sekundi prije kraja sa 2:1 svi igrači bi bili u šesnaetsercu, pa čak i golman, da probate da uguratre loptu u gol", kazao je Peković.

A u Beranama...

"Na 25 sekundi prije kraja, prekid za Jedinstvo, a ni na 35 metara od gola nigdje nikoga nema - a znamo da kod auta nema ofsajda".

"Zamislite da neko pozove ove ljude, ako postoji neka sumnja, da ih pita zašto vi 25 sekundi prije kraja gubite 2:1, ne želite da se približite gol", naveo je Peković.

"Toliko smo hvailili Jedinstvo, njihovog trenera, stručni štab, da igraju fenomemanal fudbal i žao mi je što ljudi dozvoljavaju sebi da postoji i sumnja da može da se dogodi ovako nešto ponovo".

Jezero je pobjedom prekinulo lošu seriju od devet vezanih mečeva bez trijumfa i približilo se sigurnoj zoni na samo bod.

Jedinstvo Franca je palo na 5. poziciju, ali je i dalje u trci za Evropu.

Bonus video: