Revanši polufinala Kupa: Sutjeska oprezna, Dečić vjeruje u čudo

Sutjeska na “DG areni” brani 3:1 protiv Dečića (18 h), istu prednost ima Arsenal, koji dočekuje Iskru (16.30)

6486 pregleda 0 komentar(a)
Boris Cmiljanić (Dečić) na nedavnom meču sa Sutjeskom, Foto: FSCG
Boris Cmiljanić (Dečić) na nedavnom meču sa Sutjeskom, Foto: FSCG

Fudbaleri Sutjeske su i dalje u igri za pehar na oba fronta, ali nakon remija u prvenstvenom derbiju protiv Budućnosti u subotu veče kraj Bistrice (2:2), mnogo su bliži trofeju u Kupu.

Za razliku od prvenstvene trke gdje četiri kola prije kraja kasne tri boda, a uz to imaju i slabiji međusobni skor od Budućnosti, Nikšićani su na korak od finala u najmasovnijem takmičenju. Da bi se plasirali na završnu predstavu treba danas na “DG areni” protiv Dečića da odbrane prednost od dva gola razlike stečenu na svom stadionu prije 14 dana (3:1).

Ništa, naravno, nije završeno, ono što su napravili kraj Bistrice, Nikšićani treba da odbrane u revanšu, ali je jasno da imaju lijepu zalihu i da su u dobroj poziciji.

”Imamo pozitivan rezultat, ali nam on ništa ne garantuje. Ne smijemo da pomislimo da smo završili posao. Ako dođe do opuštanja, onda to može skupo da nas košta. Od starta moramo da igramo kao u prvom poluvremenu derbija protiv Budućnosti. Da budemo agresivni, da šanse koje stvorimo realizujemo na vrijeme. Ako takav pristup ponovimo, onda vjerujem da ćemo se plasirati u finale”, kazao je trener Sutjeske Nenad Brnović uoči revanša.

Odlično je njegov tim odigrao prvo poluvrijeme derbija protiv Budućnosti, ali je - kao i mnogo puta u drugoj polusezoni - u finišu ispustio ono što je tokom 60 ili 70 minuta igre stekao.

Još jedno upozorenje...

”Arhivirali smo derbi. Potpuno smo fokusirani na revanš sa Dečićem. Nema tajni između nas”, dodao je Brnović.

Sutjeska ove sezone nije izgubila od Dečića, na četiri utakmice - dvije jesenje pobjede u prvenstvu (3:0 kući, 2:1 u gostima), proljećni prvenstveni remi kraj Bistrice (1:1) i nedavna pobjeda u prvom meču polufinala Kupa (2:1).

Nakon revanša Kupa, dva tima će odigrati još jedan prvenstveni meč, i to već u nedjelju u Podgorici.

”Poštujemo rivala, ali ako budemo pravi i ako damo sve od sebe, vjerujem da ćemo proći u finale. Imamo veliku prednost od dva pogotka. Nadam se da će i navijači iz Nikšića doći da nas podrže”, rekao je vezista Sutjeske Srđan Krstović.

Dečić je nakon kraha (šampionskih) ambicija u prvenstvu sve proljećne karte bacio na Kup, ali je i ove ambicije značajno uzdrmao poraz 3:1 u prvom polufinalnom meču u Nikšiću.

Ljuti su izabranici Slovaka Juraja Jarabeka bili na suđenje, naročito na dosuđeni penal koji je prethodio drugom golu Sutjeske u prvom meču, ali će večeras sve to pokušati da stave sa strane kako bi se fokusirali na glavni cilj - da pokušaju da nadoknade dva gola minusa iz prve utakmice.

Kako bi publika mogla da dođe, Tuzani su promijenili “domaći” teren - neće igrati na stadionu OFK Titograda, kao ovog proljeća u prvenstvu, već na DG areni.

”Nemamo šta da izgubimo, probaćemo da nadoknadimo zaostatak i da postignemo gol što prije. Odigrali smo slabo u Nikšiću i sada imamo priliku i u srijedu i u nedjelju da pokažemo da smo na nivou Sutjeske”, kazao je napadač Dečića Boris Cmiljanić.

Meč na “DG areni” počinje u 18 sati, sudi Podgoričanin Miloš Savović.

Arsenal potvrđuje istorijski uspjeh

Arsenal je nadomak istorijskog uspjeha i premijernog plasmana u finale Kupa samostalne Crne Gore.

Sve što Tivćani treba da urade jeste da danas u Radanovićima, na stadionu Grblja, gdje nastupaju kao domaćini, potvrde pobjedu od 3:1 protiv Iskre u Danilovgradu iz prvog meča.

Dva tima sastala su se u subotu u prvenstvu u Podgorici, gdje je Arsenal (i tada kao domaćin) vodio 2:0, pa izgubio 3:2. Utisak je da su Tivćani dali dovoljno kredita Danilovgrađanima, da je teško očekivati da izgube još jednom, i to sa dva ili više razlike...

”Kvalitetniji smo od Iskre i siguran sam da ćemo se radovati plasmanu u finale”, kaže Ćetko Manojlović, kapiten Arsenala.

”Naravno, nije lako igrati sa istom ekipom tri puta u kratkom vremenskom periodu, ali imamo lijepu prednost iz prve utakmice”.

Iskra je nakon poraza u prvom meču polufinala sve karte bacila na prvenstvo. Ipak, pokušaće da napravi još jedan trzaj u Kupu.

”Jedan gol može da promijeni sve. Ako povedemo, sve postaje otvoreno. U prvom meču su nam se desile neke katastrofalne greške, koje nikako ne smijemo da ponovimo”, kaže kapiten Iskre Ognjen Obradović.

Meč u Radanovićima počinje u 16.30 sati, sudi Radoje Pajović iz Podgorice.

Bonus video: