Real preko Osasune do 20. Kupa Kralja (VIDEO)

Prvi trofej u najmasovnijem domaćem takmičenju nakon devet godina Realu je donio Brazilac Rodrigo, pogocima u 2. i 70. minutu. Za Osasunu pogodio Toro u 56. Zavrišlo se 2:1

4853 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Fudbaleri Real Madrida osvojili su španski Kup Kralja, 20. put u istoriji, pobjedom u finalu na ispunjenom stadionu "La Kartuha" u Sevilji nad Osasunom sa 2:1.

Prvi trofej u najmasovnijem domaćem takmičenju nakon devet godina Realu je donio Brazilac Rodrigo, pogocima u 2. i 70. minutu.

Osasuna, nošena podrškom čak 30 hiljada navijača iz Navare, koji su pola stadiona obojali u crveno, bila je trvd orah za "kraljevski klub", a izjednačila je 58. minutu snažnim i preciznim udarcem Lukasa Tora sa ivice šesnaesterca.

Real je, međutim, imao više iskustva, ali i individualnog kvaliteta, prije svega u Vinisijusu, čiji su prodori po lijevoj strani prethodili i prvom i drugom golu.

U 106. sekundi je direktno asistirao Rodrigu, a 20 minuta prije kraja golu je pripomogao i udarac Tonija Krosa.

Barselona je još uvijek nedostižna sa 31 trofejom Kupa, a ispred Reala je i Atletik Bilbao (23).

Kada je u pitanju špansko prvenstvo, redosljed je drugačiji - Real na prvom mjestu ima 35 titula, Barselona na drugom 26, Atletiko Madrid ima 11, a Atletik Bilbao osam...

Real je, inače, večeras postao prvi španski klub u istoriji koji je osvojio - ravno 100 trofeja.

Četvrtinu od tog broja - 25, osvojio je Karim Benzema, koji se izjednačio sa Brazilcem Marselom na listi najtrofejnijih igrača madridskog kluba u istoriji.

Tu su još neka individualna dostignuća, Toni Kros je, na primjer, osvojio svako - apsolutno svako klupsko takmičenje u kojem je nastupio u karijeri, a šta tek reći za Eduarda Kamavingu.

Ima 20 godina, a već je osvojio svaki mogući trofej sa Real Madridom - Ligu šampiona, La Ligu, Svjetsko klupsko prvenstvo, španski Superkup, a sada i Kup Kralja.

Bonus video: