Partizan zabranio ulazak bivšim igračima u SC „Teleoptik”

Lazar Marković, Miloš Jojić i Ivan Obradović ne mogu u klupske prostorije, jer nisu pristali na još jedan reprogram dugova

8161 pregleda 2 komentar(a)
Miloš Jojić u dresu Partizana, Foto: partizan.rs
Miloš Jojić u dresu Partizana, Foto: partizan.rs

Dok se Košarkaški klub Partizan vraća na staze stare slave, fudbalska sekcija „crno-bijelih” je u ogromnim problemima.

Tim iz Humske 1 će Superligu završiti na 4. mjestu i igrati kvalifikacije za Ligu konferencije, i to u istorijskoj sezoni, u kojoj 2. pozicija donosi kvalifikacije za Ligu šampiona.

U njih će TSC iz Bačke Topole ili Čukarički, a sve što se prethodnih mjeseci događa u Partizanu je dokaz da taj klub i ne zaslužuje bolji plasman.

Prvo je došlo do razdora sa Jugoslovenskim sportskim društvom Partizan, koji je pokušao da uvede prinudnu upravu u FK, ali nije uspio.

Ta borba i dalje traje, a aktuelno rukovodstvo iz greške u grešku. Uz pomoć države su pokriveni dugovi da bi se dobila licenca za Evropu, jer su stari dugovi došli na naplatu.

Lazaru Markoviću, Milošu Jojiću i Ivanu Obradoviću, koji su prošle sezone igrali za Partizan, zabranjen je ulaz i u SC „Teleoptik” i na stadion u Humskoj 1.

Razlog za to je što nisu pristali na novi reprogram dugovanja, koji su već nekoliko puta potpisivali.

„Istina je, uprava nam je zabranila ulazak u naš klub. Dao sam sigurno više nego što će neki za života, ali dobro, to je njihova odluka. Mom Partizanu želim, kao i uvijek, sve najbolje, ta veza je neraskidiva”, rekao je Marković za „Telegraf”.

Direktor „crno-bijelih”, Miloš Vazura, u izjavi za medije je rekao da niko ko nije pod ugovorom ne može da uđe u klupske objekte.

„Niko ko nije pod ugovorom sa Partizanom ne može da koristi usluge Teleoptika bez znanja kluba. Ivan Obradović je pokušao da uđe u klub bez ičijeg znanja i to mu nije dozvoljeno. Nije razlog činjenica da su njih trojica tužila klub prije dobijanja evropske licence, već se radi o principu koji važi za sve. Igrači su navikli da koriste Teleoptik kako im se prohtje i kad nisu pod ugovorom sa Partizanom. Obradović je umio da uđe kad se završi trening i da ide u teretanu kad niko ne vidi. Kada je riječ o stadionu, tu nikom nije zabranjen ulaz, ali niko od njih na stadion nije došao”, rekao je Vazura.

Prvi operativac kluba je rekao da nije zabranjen dolazak bivšim igračima, ali uz dozvolu.

„Vladimir Stojković kad dođe, on pita da li može da trenira i dobije dozvolu. Isto je bilo tako i sa Aleksandrom Mitrovićem i Markom Jevtovićem. Dešavalo nam se da nam u Teleoptik ulaze razni menadžeri, da se tu pije kafa, da dolaze roditelji igrača ili djece koja igraju za Partizan. Sa tom praksom smo prekinuli, a bivši igrači neka piju pića u kafićima. Ne može niko u Teleoptik ko nije pod ugovorom”, poručio je Vazura.

Brzo mu je odgovorio Obradović.

„Zbog reprograma duga se to dogodilo. Nismo htjeli da odložimo i prihvatimo to što se od nas tražilo. Zahtijevali smo novac koji smo pošteno zaradili i koji nam po ugovoru pripada. Naplatili smo, ali izgleda da je problem što sam tražio svoj novac, pošteno zarađen. Nikada nisam doživio veće razočaranje”, rekao je lijevi bek, koji je završio karijeru prošle sezone.

Jedan od „pohvaljenih”, Stojković, bio je oštar.

„Sramota uprave Partizana”, napisao je iskusni golman na Instagramu, uz fotografiju sa Markovićem.

Bonus video: