Napulj nije kao drugi gradovi: Navijači Napolija "vratili" Spaletiju volan od ukradene pande

Sve to je bila sjajna šala tifoza Napolija, pošto je u stvarnosti Spaletiju automobil bio veoma brzo vraćen i to baš uz pomoć ultrasa sa stadiona "Maradona"

4145 pregleda 41 reakcija 2 komentar(a)
Spaleti sa volanom iz pande, Foto: Printscreen YouTube/Area Napoli
Spaleti sa volanom iz pande, Foto: Printscreen YouTube/Area Napoli

Fudbal i Napoli su način života u Napulju, pa se često pretjeruje u ljubavi i bijesu.

Tako su navijači ovog kluba u oktobru 2021, kada na obali Tirenskog mora nije sve išlo kao u ovoj šampionskoj godini, a u trenutku kada je treneru Lućanu Spaletiju neko ukrao automobil Fiat panda, postavili transparent da će ga vratiti kada on napusti klub.

Spaleti je naravno ostao, u međuvremenu je pisao istoriju kluba, postao heroj, poslije 33 godine čekanja donio "skudeto" u Napulj i odlučio da ode iz kluba kao pobjednik.

A na odlasku, navijači su "ispunili obaćanje" - ili bar dio njega, pošto su sa fantomkama na glavama ušli na Spaletijev posljednji pres i u paketu koji je ličio na poklon "vratili" volan od pande i nekoliko CD-a sa pjesmama legendarnog napuljskog pjevača Pina Danijelea.

Na uramljenoj poruci napisali su da je to ostalo od pande koju su prodali u djelovima.

Naravno, sve to bila je sjajna šala tifoza Napolija, pošto je u stvarnosti Spaletiju automobil bio veoma brzo vraćen i to baš uz pomoć ultrasa sa stadiona "Maradona", piše portal "Football-Italia".

Ovaj gest oduševio je i Spaletija, koji je sve shvatio kao dobar humor, a na uramljenoj poruci koja mu ostaje kao lijep poklon na sjećanje na dane u u glavnom gradu Kampanije stoji i posebna rečenica.

"Napulj nije kao drugi gradovi".

Bonus video: