Arsenal traži evropski podvig, Tripković poručuje: Sada će biti još teže

Tivćani u revanšu 1. kola kvalifikacija za Ligu konferencija večeras (20.30 časova) na DG areni u Podgorici dočekuju Alaškert, nakon remija u Jermeniji (1:1)

5222 pregleda 11 komentar(a)
Detalj s prve utakmice u Jermeniji, Foto: www.facebook.com/FCAlashkert
Detalj s prve utakmice u Jermeniji, Foto: www.facebook.com/FCAlashkert

U momentu najveće sumnje, opravdane skepse u pogledu mogućnosti crnogorskih klubova, na evro scenu je stupio Arsenal i daleko od toga da je razočarao. Remi u Jerevanu u prvom krugu kvalifikacija za Ligu konferencija protiv domaćeg Alaškerta 1:1 bio je debi iz snova za Tivćane.

U susret revanšu, večeras od 20.30 časova na DG areni u Podgorici, Tivćani su svjesni da im je potreban još veći podvig.

- Očekuje nas još teža utakmica od prve na Urartu stadionu. Sada su nas upoznali i ozbiljno će nas shvatiti. Njihovu ambiciju da se opet plasiraju u grupu Lige konferencija potvrđuju četiri nova inostrana pojačanja. Trojica od njih su debitovala protiv nas, a kao naročito opasni pokazali su se Rus David Kurcidze i Robinson. Uz napadača iz Brazila, Agdona, biće najveća opasnost. I u njihovom sastavu puno je stranaca, igrača iz našeg regiona i Južne Amerike. Ali, pokazali smo da smo konkurentni - kazao je trener Arsenala Zoran Tripković.

I on je kao trener imao uspješan debi na klupi Tivćana u Jerevanu.

- Ne samo ja, veliki broj je novih igrača u klubu, pristizali su u vremenskom razmaku i nije bilo vremena da se ekipa uigra, dok su fudbaleri koji su igrali finale Kupa Crne Gore imali svega devet dana odmora. Fali, dakle, i uigranosti i pripremljenosti, ali maksimalnog zalaganja nije nedostajalo u prvom susretu. Ipak, moramo puno bolje da bismo dobili u revanšu. Jučerašnji trening od 19 sati nam je jedina priprema, jer smo zbog problema u saobraćaju kasnili s povratkom i imali jedino trening oporavka. I bićemo bez Jasmina Muhovića, pet šavova iznad sljepočnice uticaće da propusti i 1. kolo naše lige u nedjelju u Pljevljima - kaže Tripković.

Arsenal je tražio odlaganje utakmice s Rudarom, ali...

- FSCG je odlučio da se igra, mada tri dana nakon teškog rasporeda i vrućina želio sam da se odloži jer malo je tri dana - rekao je trener Arsenala i dodao:

- Ni prednost ni hendikep neće nam biti visoka temperatura, jer Alaškert je već odradio dva treninga, posljednji sinoć u vrijeme utakmice. Baš kao i mi na Urartu stadionu pred prvi meč. Upravo je Urartu, na čijem smo stadionu igrali, po jednako visokoj temperaturi dobio Zrinjski u Mostaru u revanšu kvalifikacija za Ligu šampiona, ali je domaćin bio bolji u penal seriji. Naša prednost biće navijači, doći će da nas podrže, ali i sve mlađe selekcije kluba. Nadamo se i podršci publike iz Podgorice - zaključio je Tripković.

Bonus video: